"Technisch" gezien scoort Achterveld JO8-1 het 100ste doelpunt dit seizoen, maar of dit genoeg is voor negerzoenen....
zondag 25 november 2018

S.V. Achterveld JO8-1

Na het gezellige Pietenfeest gisterenavond op onze club, staan de kinderen vandaag weer te trappelen om te mogen voetballen.

naamloos.png
De Sint blijkt onze spelers goed te kennen...

Zoals iedere uitwedstrijd zijn er ook vandaag weer vervoersproblemen bij Achterveld JO8-1. We hebben zes auto's, terwijl er drie toch echt wel genoeg zijn. Leider Sander wil graag zelf rijden, anders wordt ie wagenziek. Dus mag hij in de auto van leider Gert rijden. De moeder van Max heeft ook last van wagenziekte.... alleen heeft zij er last van wanneer ze zelf achter het stuur zit... Na een lang gepuzzel lukt het ons om het aantal auto's te halveren en kunnen we op weg naar Amersfoort waar we tegen het plaatselijke KVVA gaan spelen. Er is toch niet helemaal goed nagedacht... want de moeder van Ben & Emma (Sarah) en de moeder van Max zitten in één auto... En die twee kunnen heel goed babbelen, waardoor ze nog weleens de weg kwijt raken. Ook dit keer zijn we ze al snel kwijt... maar gelukkig kan de Sarah ook goed gas geven en hoeven we vandaag bijna alleen maar rechtdoor te rijden, dus weet ze de aansluiting al snel weer te vinden.

Knipsel.PNG
Klaar voor de warming-up.

Zo komen we toch nog met z'n allen aan bij KVVA en kan de wedstrijd beginnen. De grote vraag vandaag: gaan we de 100 doelpunten halen? En dus de negerzoenen van de moeder van Jochem (Claudia)? De teller staat tot nog toe op 92, dus nog 8 te gaan.
Opvallend is wel dat Claudia er vandaag niet bij is.... zal ze soms al naar de winkel zijn om de negerzoenen te halen?

Zoals bijna wekelijks gaan we direct op zoek naar een doelpunt en is het vol gas naar voren. Jarno eerst nog schiet een bal mooi op de paal, waarna Rik buffelend a la Max de bal verovert, goed doorgaat en de bal mooi achter de keeper schiet: 0-1!
We starten dus fel en lijken toch echt van plan dat 100ste doelpunt te gaan maken!

Kevin.jpg
Kevin ziet twee tegenstanders voor zich en probeert deze te passeren.

Wanneer Jarno mooi opstoomt langs de linkerflank, geeft hij de bal voor op Matthijs, die de bal ook tegen de paal schiet. Het is weet Rik, die dwars over het veld opstoomt en de bal hard hoog in het dak van het doel schiet: 0-2! Jarno volgt dit voorbeeld door een goede voorzet van Matthijs hoog over de keeper te schieten: 0-3! KVVA werkt hard en doen hun best, maar zijn duidelijk een maatje te klein vandaag.

Ben.jpg
Ben heeft weer eens goed verdedigt en snelt met de bal naar voren.

De kansen volgen zich in snel tempo op. Jarno heeft de smaak te pakken en geeft goede voorzetten. Eerst schiet Kevin zo'n voorzet mooi op het doel, maar tikt de keeper de bal nog uit zijn doel, daarna doet redt de keeper weer wanneer Iris uit een voorzet van Jarno de bal probeert binnen te schieten.
Maar ook uit corners kun je voorgeven, dus bij de eerstvolgende corner gaat Jarno achter de bal staan. Hij dribbelt de bal slim in, ziet dat Matthijs er goed voor staat en geeft de bal voor. Matthijs tikt de bal knap binnen, maar weer staat daar de keeper van KVVA, die de bal uit zijn doel weet te houden.

Matthijs.jpg
Matthijs lijkt zijn tegenstander even uit te leggen hoe je de aftrap moet nemen...

Matthijs2.jpg
Zo dus!

Aan de kansen ligt het dus niet, maar met zo'n goede keeper kan het nog weleens lastig worden om vandaag ons 100ste doelpunt te maken.

De 0-4 zal toch nog vallen. Iris weet een bal goed te veroveren en passt de bal naar Jarno. Hij geeft weer een mooie assist op Jochem, die de bal beheerst binnenschiet: 0-4! Jochem helpt hiermee zijn moeder dus niet mee.... 

Iris2.jpg
Iris is sneller dan haar tegenstander. 

Jarno bekroont een goede eerste helft met een knap doelpunt. Hij snijdt vanaf rechts mooi naar binnen, tussen twee verdedigers door. De keeper lijkt goed te staan opgesteld bij de paal, maar Jarno ziet toch nog een gaatje tussen de keeper en de paal en schiet de bal daar precies tussendoor; 0-5! Meteen het rustsignaal en Jarno komt lachend naar de kant en zegt: "dat was echt een ziekenhuisballetje". Nou, Jarno, een ziekenhuisbal is een bal die zo slecht gespeeld wordt naar je medespeler, zodat de tegenstander hem simpel kan onderscheppen... Dit is gewoon een heel slim balletje, een prachtig doelpunt! 

Jarno.jpg
Jarno flitst weer eens langs zijn tegenstander.

In de rust vindt het wekelijks ritueel weer plaats: het wisselen van het keeperstenue van Max en Ben. Max heeft nagenoeg niets te doen gehad op het doel, dus mag zich de 2e helft gaan uitleven in het veld. 

20181124_101950.jpg
Een van de spaarzame momenten dat Max de bal heeft in de 1e helft.

De jacht op het 100ste doelpunt gaat de 2e helft onverminderd door. Moeder Sarah is weer aanwezig met haar fanatieke aanmoedigingen: "Prinsesol" roept ze naar haar dochter Emma. (Emma is namelijk een echt voetbalmeisje en wil geen Prinsesje genoemd worden, vandaar Prinsesol) Jochem, die wissel staat, kijkt haar vreemd aan en zegt: "Je noemt haar toch altijd boemen?". Dat klopt, wanneer Emma een bal voor haar voeten heeft, schreeuwt Sarah altijd boemen, maar daar bedoelt ze mee dat ze de bal op het doel moet rammen.

De aanmoedigen voor Emma lijken te helpen. Wanneer een uittrap van de keeper van KVVA in haar buurt komt, aarzelt ze geen moment en "boemt" ze bal keihard tegen de touwen: 0-6!

Emma.jpg
Emma 'boemt' de bal hard richting het doel.

Broer Ben pakt ook nog even zijn momentje op doel. Een uittrap neemt hij weer zeer acrobatisch. Hij mist de bal echter, nadat hij deze weer hoog de lucht in heeft gegooid. Een tegenstander heeft dit gezien en is er als de kippen bij. Ben weet met kunst en vliegwerk de bal toch nog weg te schieten.

Niet veel later houdt Ben een bal tegen, tot groot enthousiasme van moeder Sarah. Ben kijkt wat verbaast, net als zijn medespelers, maar ook de scheidsrechter. Wat blijkt, de scheidsrechter had al gefloten voor een overtreding, dus Ben pakte de bal gewoon op om het aan de scheidsrechter te geven....

Ben doel.jpg
Ben is de rust zelve op het doel.... 

Intussen is buffel Max ook weer bezig in het veld. Hij schiet de bal bijna door zijn tegenstander heen, gelukkig is het een stoer ventje en staat ie snel weer op.

Max grond.jpg
Max buffelt gewoon door als ie op de grond ligt. Matthijs is de bal even kwijt en Jochem en Jarno kijken gespannen toe.

Rik krijgt het weer op zijn heupen en sprint langs de zijlijn naar voren en ramt de bal hard van afstand achter de kansloze keeper: 0-7!

Rik.jpg
Rik stoomt op via de linkerflank. 

Dat brengt de teller op 99 doelpunten dit seizoen!
Maar dan zorgt leider Gert opeens voor verwarring. Volgens hem telt de doelpunten in de bekerwedstrijden niet mee. Zou hij soms zijn omgekocht door moeder Claudia?

Maar ook Jochem deelt nog even een sneer uit naar leider Sander: "Jij kunt niet tellen, want vorige week zei je dat we 91 doelpunten hadden, maar toen hadden we er al 92!". Iris (dochter van Sander) kijkt verbaast: "Hoe kan dat nou papa, jij rekent toch altijd de hele dag op je werk?". 

Max.jpg
Max wordt op de huid gezeten door twee tegenstanders.

De spelers laten zich niet gek maken door de consternatie aan de zijkant over het aantal doelpunten en gaan gewoon door, op zoek naar het volgende (100ste?) doelpunt. 
Jarno scoort deze bijna, maar schiet van afstand net naast. Iris werkt zich een slag in de rondte, ze aast duidelijk op een doelpunt, maar draait en draait om de bal maar voor haar favoriete linkerpootje te krijgen. Tot 3x toe lukt het haar niet om te scoren.

Iris.jpg
Iris probeert de bal voor haar goede voet te krijgen.

Uiteindelijk is het Rik, die de kroon op de wedstrijd zet en zijn vierde van deze ochtend scoort en daarmee de eindstand bepaalt op 0-8!

Jochem trekt uiteindelijk de enige en juiste conclusie: "Technisch gezien hebben we nu 100 doelpunten gemaakt". Dus Claudia, als jou zoon dat zegt, dan moet het wel juist zijn! Of zal Claudia toch een andere theorie hierop hebben??

Wat in ieder geval wel duidelijk is, de negerzoenen zijn alleen voor de toppers van de JO8-1 die ervoor gezorgd hebben dat we 100 doelpunten hebben gescoord! Er kwamen namelijk al vele verzoeken van lezers van onze verslagen die dachten dat de negerzoenen ook voor alle trouwe supporters zijn, maar helaas....