maandag 8 mei 2017

S.V. Achterveld 3

Zondag 7 november was de dag dat Excelsior zich veilig speelde voor weer een jaar Eredivisie, maar het was tevens ook de dag dat de laatste wedstrijd op het spel stond van de mannen van Achterveld 3.

Jawel, zo zaten we nog op een doordeweekse vrijdagavond voor het eerst bij elkaar om te overleggen welke nummers er gedraaid moesten worden tijdens het aanstaande kampioenschap en zo doofde deze kaars langzaam maar zeker uit tot de 6e plaats waar we geëindigd zijn dit jaar. Er zijn dit jaar zeker een aantal memorabele gebeurtenissen gebeurd voor, tijdens en na de wedstrijden.

Hierover later meer maar nu eerst over naar de orde van de dag, de wedstrijd tegen de nummer 2 van deze competitie: FC Almere. Deze ochtend verzamelden we om 10.00 uur stipt en er stonden maar liefst 16 man op de lijst voor deze wedstrijd om toch nog iets van het seizoen te maken. Helaas hadden wij al vrij vroeg de eerste tegenvaller, Matthijs had op het laatste moment afgezegd vanwege een vergadering met zijn werk op zondagochtend. Dat kan natuurlijk gebeuren en grote klasse voor Matthijs dat hij zelfs in het weekend voor zijn werk koos in plaats van zijn geliefde 3e helft. Dat zijn werkgever echter vijf minuten na de melding het sportpark opkwam om zijn eigen wedstrijd te spelen kwam al snel de spreekwoordelijke aap uit de mouw en bleek dat 2 keer de shotjeskaart rond te drinken niet geheel bevorderlijk is voor het op tijd komen….

Zo waren er om 10.00 uur 15 spelers en 3 leiders. Andre, groot supporter van een club uit Rotterdam, had helaas vandaag andere verplichtingen en vertrok al snel na iedereen succes gewenst te hebben voor deze wedstrijd…wellicht hadden wij dit ook moeten doen bij hem….
Nadat Robin en Willem Sr. de opstelling bekend hadden gemaakt bleek al snel met deze opstelling dat voor de drie punten zouden gaan, immers de altijd sterk spelende linksback en de altijd sterk opkomende rechtsback stonden in de basis voor dit slotoffensief. Mark v. B. die in de ochtend problemen had met het inbrengen van zijn lenzen wat resulteerde in 1 oog perfecte scherpte en het andere oog een scherpte van een gemiddelde Feyenoord speler van afgelopen zondag wat dus een uitstekend uitkomst was voor het vlaggen van de 1e helft. Bij het warmlopen kwam ook Matthijs aanzetten en waren we compleet om de wedstrijd te starten!

De goed fluitende leidsman floot om stipt 11.00 uur af en de bal ging gemoedelijk rond de eerste 10 minuten. Op een salsa voorstelling na van Dave aan de rechterkant waren er nog geen hoogtepunten gezien totdat er een bal diep gespeeld werd om Willem Jr. die met een meesterlijke stift in gedachten de keeper wilde verschalken. Onder luid gecoach van Matthijs rolde de bekwaam de linkerhoek in… 1-0! Blijdschap alom, maar helaas was deze van korte duur nadat we de conclusie hadden getrokken dat Tim ook de korte sprint moet gaan oefenen in plaats van marathons, kortom 1-1.

Darryl die toch al 20 minuten erop had zitten werd gewisseld voor Remco, die gretig op zoek ging naar een doelpunt, immers hij stond er maar 9 achter op Joris die verstek moest gaan vandaag na een blessure dus alle opties lagen open. Zo lag na 5 minuten ook de enkel open van zijn directe tegenspeler en kon hij op de bank even tot bezinning komen hoe hij zijn 9 doelpunten ging versieren.
Al snel kwam hij tot de conclusie dat dit het niet ging worden deze wedstrijd en na het zien van het scoren van de 1-2 leek het hem maar beter om als supporter langs het veld te blijven zitten.

Met deze ruststand zochten wij de kleedkamers om ons op te maken voor de 2e helft. We moesten zwaar de aanval in de 2e helft om de achterstand weg te werken maar dit werd iets te letterlijk genomen door de leiding door prompt Matthijs en Beekhuis in de spits te zetten samen met Mark Groen die toch zijn tas maar had meegenomen. Helaas vielen de goals aan de andere kant en stonden we binnen de kortste keren achter tot het maar liefst 1-5 stond.

Het was uiteindelijk Dave die het slotakkoord gaf op deze wedstrijd en met een bekeken schot raak knalde en de eindstand op het scorebord zette van 2-5.

Helaas zijn de verwachtingen van aan het begin van het seizoen niet uitgekomen en gaan wij volgend jaar het opnieuw proberen maar toch kunnen wij met zijn allen op een mooi jaar terugkijken.
Het begon allemaal met een niet zo leuk bericht dat Harry even afstand moest doen vanwege medische redenen maar inmiddels zijn wij blij dat hij weer vaak aan de kant staat om ons te aanschouwen.

Dankbaar zijn wij dan ook dat Robin, Andre en Willem Sr. ons toen wilde gaan coachen, immers zonder hun bezielende  leiding waren wij maar een stel olifanten geweest in een porseleinen winkel. Ook willen wij onze sponsoren bedanken, Eerhard en Sandra voor onze tenues, Alex en Robin voor de tassen. Met jullie sponsoring lijken we warempel nog iets op een professioneel team!

Dit jaar was het het 1e jaar dat wij samen hebben gespeeld als team. Er zijn dit jaar volop mooie momenten geweest met elkaar waarvan ik er vast een paar mooie vergeten ben maar hieronder een paar ‘’wist je datjes’’ van het seizoen 2016-2017”

 

Wist u dat:

Wij allemaal hadden voorgesteld om samen te gaan trainen op de woensdagavond? Dit maar liefst 2 keer is volgehouden!

Matthijs maar liefst twee keer gescoord heeft na het fluitsignaal? Wij dit ook ontzettend jammer vinden voor hem…

Joris topscorer geworden is dit seizoen met maar liefst 20 doelpunten

Remco een goede tweede geworden is qua topscorer, maar daarnaast toch wel ff de eerste plek pakt qua gele kaarten.

Tim v. B. boterhamzakjes op zijn voeten doet om zo zijn voeten droog te houden.

Er maar liefst 23 blaadjes bier gehaald zijn voor het te laat komen voor de wedstrijd

Wij hiervoor speciaal Rick en Dave willen bedanken voor hun bijdrage.

17 fazanten, 5 spechten en twee parelhoens er gespot zijn tijdens diverse fietstochten naar het Kerstens Sportpark.

Daarentegen Dave 1.528 vliegtuigen weer gespot heeft tijdens de wedstrijd.

17 keer de leiding heeft aangegeven ons nooit meer te willen coachen tijdens wedstrijden.

Ze dit gelukkig voor ons volgend jaar nog willen doen.

Chris verdomd slecht corners kan nemen

Hij zelf hier iets anders over denkt..

Tim T. en Marthijn uiteindelijk gekroond zijn tot beste spelers van het seizoen

Dit misschien ook te maken kan hebben met wie de verslagen schrijft

Er een ware feestcommissie in het leven geroepen is voor het 3e

We al ons 1e uitje gehad hebben en wij straks nog een afsluiting krijgen van dit seizoen.

Rick ons na de wedstrijd en regelmatig ook tijdens de wedstrijd heeft laten lachen met zijn moppen en motoriek!

Darryl toch de meest geblesseerde speler beker na een nek aan nek race met Jan-willem mee naar huis mocht nemen

Dit jaar de wederopstanding was van Dennis Kok bij Achterveld 3

Wij denken dat het over zijn raptalenten gaat…

 

 

We sluiten dit jaar af met een ware prijsvraag voor degene die het goed weet te raden waar wij naartoe gaan als afsluiting van het seizoen verloten wij maar liefst 5 douchegels en een kantenknipper!

*In de middeleeuwen zat de koning er.

*De burgemeester lust er wel pap van

* Het is maar een uurtje rijden plus Achtervelds kwartiertje.

*Deze plek is onlosmakelijk verbonden met een dier

*Je kan er goed chinees eten in het weekend en heel af en toe ook doordeweeks

*Tevens is de chinees gebonden aan een bepaald lichaamsdeel.

 

Met de laatste mop van Rick dit jaar is het seizoen afgelopen, likken wij onze wonden schoon en komen volgend jaar terug met de terugkeer van de gebroeders Kerkhof!! Dat belooft wat!

Er zit een meisje in een café nogal sip te kijken en te zuchten. Een jongen gaat naar haar toe, en vraagt wat er aan de hand is. "Nou," zegt het meisje, "ik zou zo graag mijn zus eens bezoeken in Amerika, maar de bootreis is veel te duur."

"O, maar dat komt goed uit," zegt de jongen, "want ik ben matroos. Ik wil je best in mijn plunjezak het schip op smokkelen." "Dat zou geweldig zijn," zegt het meisje, "maar wat moet ik daar voor doen?"

"Nou," zegt de jongen, "ik kom je elke avond eten brengen. En dan zou ik het fijn vinden als ik een half uurtje bij je mag komen liggen." "Dat is wel goed," zegt het meisje. Dus wordt het meisje het schip op gesmokkeld. Elke avond komt de matroos haar eten brengen, en blijft dan een half uurtje bij haar.

Na drie weken vindt het meisje de reis wel lang gaan duren. Ze besluit maar eens naar boven te gaan. Boven gekomen ziet ze de kapitein lopen, en aan hem vraagt ze: "Kapitein, duurt het nog lang voordat we in Amerika zijn?"

"Nogal," zegt de kapitein, "want dit is de veerboot naar Texel."