Toch weer een vertrouwde overwinning Achterveld JO8-1 ondanks een discutabel VAR-Jan moment
zondag 7 april 2019

S.V. Achterveld JO8-1

Op deze toch wel wat fris startende lentedag (niet iedereen had rekening gehouden met het toch wel koude begin van de dag....), in april, spelen wij pas onze derde competitiewedstrijd dit kalenderjaar. Nadat we onze eerste wedstrijd in de 2 klasse hadden gewonnen, gaven we twee weken geleden een comfortabel 3-0 overwinning weg in de laatste 10 minuten. 
En dan werd er vorige week helaas ook nog verloren in een spannende wedstrijd in de kwartfinale van de beker.

Vandaag dus de kans om na twee nederlagen op rij weer voor de inmiddels wel erg gebruikelijke overwinning te gaan. Dat moet dan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen CJVV.
Het belooft een drukke dag te worden met veel thuiswedstrijden op ons sportcomplex. Daarnaast is er de oud ijzeractie van Actief Achterveld, dus is er verzocht om zoveel mogelijk met de fiets te komen. En daar wordt gretig gehoor aan gegeven. Zelfs Danielle zien we fietsend het sportpark opkomen! Maar achter haar aan zien we toch haar auto rijden. Wat schetst onze verbazing, Jan komt ook kijken! Hij zal wel een lekke fietsband gehad hebben....

Vandaag gelukkig geen kind met een hersenschudding of griep, dus we zijn allemaal fit aanwezig!

Nadat onze spelbegeleider Sanne het fluitsignaal geeft voor de start van de wedstrijd, is het meteen Achterveld dat op zoek gaat naar een doelpunt. Emma lijkt dus helemaal geen last meer te hebben van haar hersenschudding en is op dreef. Ze sprint met de bal naar voren en geeft de bal mooi op Jarno, die helaas tegen de keeper aan schiet.

20190406_095419.jpg
Iris stuit op een muur van verdedigers van CJVV.

Niet veel later is het weer Jarno die het doel onder vuur neemt, maar ditmaal tikt de keeper de bal naast. De corner die daarop volgt wordt door Jarno genomen. Hij dribbelt snel in en ziet Emma goed vrij staan. Emma schiet beheerst de voorzet van Jarno door de benen van een verdediger het doel in: 1-0!

20190406_101022.jpg
Emma neemt de bal mooi aan!

Nu Emma in aanvallend opzicht de aandacht trekt, kan haar tweelingbroer Ben natuurlijk niet achterblijven. Alleen staat hij op doel, dus is hij afhankelijk van de ballen die zijn kant op komen. Wanneer hij zich niet echt kan onderscheiden met katachtige reddingen, heeft Ben altijd nog een andere troef in handen, namelijk het uitschieten van de bal. Onze trouwe supporters weten dat Ben daar een ware show van maakt. Eerst pakt hij de bal, dan loopt hij terug naar de paal om netjes vijf passen uit te meten. Zijn trainers hebben hem namelijk verteld dat hij vijf stappen naar voren moet zetten, voordat hij uitschiet. Dus dat doet Ben keurig. Dan legt hij de bal op de grond. Hij hoort van de zijkant dat hij ook uit zijn handen mag schieten, dus pakt hij de bal weer in zijn handen. Of zal hij toch vanaf de grond uittrappen? Hij legt de bal weer op de grond. Nee, uit zijn handen is toch beter. Dus pakt hij de bal weer in zijn handen om hem daarna alsnog naar voren te schieten.

20190406_095513.jpg
Het duurt soms even.... maar uiteindelijk schiet Ben de bal altijd wel een keer naar voren.

Max buffelt er vandaag weer op los. Hij buffelt af en toe weer een tegenstander omver. Jochem heeft vandaag niet helemaal zijn dag. Hij lijkt het wat koud te hebben, waarop hij wordt aangemoedigd juist wat meer te gaan bewegen. Maar Jochem gaat liever even aan de kant staan met een trainingsjasje aan. Als wissel is hij drukker dan in het veld vandaag...

20190406_095524.jpg
Jochem probeert de bal door te spelen naar Iris.

Jarno zet weer eens aan voor een mooie dribbel en pingelt wat tegenstanders voorbij. Zijn schot wordt nog net op de doellijn tegengehouden door de keeper. Wanneer de uittrap voor Emma haar voeten komt, probeert ze met een hoge bal de keeper te verschalken. De keeper redt dit mooie schot nog net met zijn vingertoppen.

20190406_095030.jpg
Jarno weet zich door de verdediging te wurmen.

Kevin speelt zich aan de zijlijn mooi vrij en sprint naar het doel. Hij schiet de bal net naast. Niet veel later legt hij weer aan voor een schot, maar deze ziet hij net over het doel vliegen.

CJVV krijgt ook kansen. Bij een gevaarlijke uitbraakt komt Ben goed zijn doel uit en gooit zich met gevaar voor eigen leven op de bal, voordat er geschoten kan worden.

Vlak voor rust weten we de voorsprong uit te breiden. Rik dribbelt een corner in en legt de bal terug op Kevin. Hij rost de bal snoeihard in het doel, zoals we dat van hem gewend zijn: 2-0.

20190406_094502.jpg
Kevin probeert de bal eerder te schieten dan zijn tegenstander.

In de rust vindt weer de keeperswissel plaats. Ben draagt zijn keepershirt over aan Max. Nu kan Max zijn vader laten zien dat ie niet alleen goed kan buffelen in het veld, maar ook katachtige reddingen kan verrichten als keeper.

Snel na rust kan Max al voor het eerst in actie komen. Hij bokst de bal uit zijn doel. Aan de andere kant is Jarno bijna bij een doelpunt, maar hij ziet zijn schot in het zijnet belanden.

20190406_101630.jpg
Max schiet de bal loeihard richting het andere doel.

De wedstrijd kabbelt een beetje voort en lijkt een beetje doelloos te eindigen. Totdat Max bedenkt dat zijn vader staat te kijken en hij nog wel even wat moet laten zien. Wanneer hij de bal weer heeft, bedenkt hij zich niet en schiet de bal loeihard naar de andere kant van het veld. De bal vliegt langs alles en iedereen. Iris lijkt de bal het doel in te kunnen tikken, maar ook aan haar gaat ie voorbij. Ook de keeper weet niet bij de bal te komen, zodat ie opeens tegen het net aan ploft: 3-0! Wat een doelpunt van Max! Zijn vader zal wel trots zijn!

Maar wat zegt Jan: "Afgekeurd". Blijkbaar hebben we in Achterveld nu ook een VAR (Video scheidsrechter) in ons midden. Jan blijft resoluut en is van mening dat een keeper niet mag scoren. Gelukkig weten wij dat Jan niet de grootste voetbalkenner is en heeft zijn dochter Sanne (de spelbegeleider) wel verstand van voetbal en keurt zij het doelpunt dus gewoon goed! Net zoals bij het voetbal op televisie, beslist uiteindelijk de scheidsrechter!

Max lijkt een beetje van slag doordat zijn vader het doelpunt eigenlijk niet wil erkennen, want hij scoort bijna nog een keer.... maar dan in eigen doel. Hij grabbelt wat met de bal, maar weet deze nog net voor de lijn klemvast te hebben.

20190406_101235.jpg
Max blijft heel koel wanneer hij gescoord heeft, Rik feliciteert hem.

Jarno is zijn eerdere corner in de wedstrijd niet vergeten en probeert bij een corner weer om Emma in stelling te brengen. Ook nu schiet ze de bal weer beheerst richting het doel, alleen mist deze bal wat precisie en gaat net naast.

20190406_094456.jpg
Emma neemt de bal stijlvol mee, Jarno kijkt bewonderend toe.

CJVV probeert van alles om toch een doelpunt te maken. Maar achterin staat Rik weer ouderwets zijn mannetje. Jarno en Ben komen hem regelmatig te hulp.
Rik probeert de keeper van CJVV te verrassen met een schot van afstand, maar het dappere meisje dat de laatste 10 minuten keept, staat haar mannetje en weet de bal uit haar doel te houden.

20190406_101613.jpg
Rik controleert de bal.

Cindy, de moeder van Matthijs is vandaag weer gastvrouw op de club. Ze kan dus maar delen van de wedstrijd zien. Eerder dit seizoen bracht dat Matthijs blijkbaar geluk, want toen wist hij te scoren. Gelukkig deed hij dat toen wel op een moment dat zijn moeder stond te kijken. Vandaag wist hij het weer te doen, maar was zijn moeder net even bezig haar taken te vervullen. Daarom even speciaal voor Cindy uitgebreid verslag van het doelpunt van Matthijs. Achterveld zette een mooie aanval op. Kevin sprintte langs de zijkant naar voren met de bal aan zijn voeten. Zijn voorzet viel in een drukte van spelers van CJVV en Achterveld. Iris kon er niet bij en ook Jarno lukt het niet om de bal de veroveren. Matthijs was intussen goed meegelopen vanaf het middenveld en had goed positie gekozen. Toen de bal uit de kluts voor zijn voeten kwam, schoot hij de bal droog in de rechterhoek van het doel: 4-0!
Matthijs liep koel terug naar eigen helft, alsof er niets gebeurd was. Tot zijn medespelers hem kwamen feliciteren en er toch nog een mooie glimlach op zijn gezicht verscheen!

20190406_101708.jpg
Matthijs wordt op zijn huid gezeten door twee tegenstanders.

In de slotfase leek de puf er bij CJVV een beetje uit en kregen wij nog enkele kansen de score verder uit te breiden. Iris sprintte goed achter een harde bal aan, maar de bal bleek toch sneller te gaan dan gedacht. Ben probeerde het nog met een schot van afstand, maar ook deze bal werd gepakt door de dappere keepster van CJVV. Kevin zorgde nog voor een fraai slotakkoord door met een ware panne zijn tegenstander aan de zijlijn te verschalken.

20190406_095957.jpg
Kevin speelt de bal door het poortje van de tegenstander: een ware panna!

Zo werd er weer vertrouwd gewonnen, na die twee bijzondere nederlagen van de afgelopen twee weken. En kunnen we ons gaan opmaken voor de enige echte derby, welke we volgende week gaan spelen: de uitwedstrijd tegen Roda '46!