Verplicht nummer voor Achterveld
zondag 29 september 2019

S.V. Achterveld 1

Net als vorige week had Achterveld een tegenstander die er niet zo heel veel van bakte. Achterveld won met 3-0 van KVVA, maar een voldaan gevoel gaf dat niet echt. ,,Het was erg matig, om het maar netjes uit te drukken'', zei Jacco Meurs kort na afloop. ,,Vooraf hebben we het er met elkaar nog over gehad dat het heel lastig om goed te voetballen tegen een mindere tegenstander. Dan moet je zelf goed en zuiver aan de bal zijn en dat miste ik vandaag."

Sporadisch gebeurde dat wel en vrijwel altijd leverde dat kansen op voor Achterveld. Twee ervan leverden een doelpunt op (Aike de Vette en Friso Drewes scoorden). Ook kreeg Achterveld nog een strafschop. Die werd gemist door Mike van Ruitenbeek.


In de rust gaf Meurs aan dat het baltempo omhoog moest, maar dat gebeurde niet. Wie anders dan Sven van Rossum - de spits staat na twee duels al op vijf treffers - bepaalde de eindstand op 3-0, maar dat zorgde niet voor grote euforie. Meurs: ,,Het was gewoon geen goede wedstrijd en dat ligt aan onszelf."


Zaterdag zal het heel anders gaan. Dan komt het tot op het bod gemotiveerde Eemboys op bezoek. De Baarnaars wonnen ook twee keer en hebben met René Ribberink een trainer die nog bij Achterveld trainer was. In dat ene seizoen werd meteen ook het kampioenschap gevierd."

 

Bron: de Leusder Krant