Verwacht spitsenprobleem Achterveld 1 vanzelf opgelost
maandag 13 november 2017

S.V. Achterveld 1

IEDEREEN KAN SCOREN

"Wie maakt de doelpunten?", vroeg Achterveld zich af voor aanvang van dit seizoen. Het antwoord op die vraag is ingewikkeld. De vraag is inmiddels: wie scoort er eigenlijk niet?

In de voorbereiding van dit seizoen leek het nergens op bij Achterveld. De stemming was ook gelaten na het vertrek van de topscorers Rudy Baalman (SC Hoevelaken) en Friso Drewes (Valleivogels). Er moest een ander plan worden bedacht om aan doelpunten te komen. In de eerste (beker)weken werd dat niet gevonden. Toch is de ploeg van Janco Heimgartner na zeven competitieduels doodleuk de meest scorende ploeg van deze afdeling. Net als koploper Ankaraspor staat de teller nu al op 22 treffers.

Tegen GeuzenMiddenmeer stond het na zeven minuten al 2-0. Frederik van Middelaar was bij beide treffers betrokken. De boomlange spits bereidde de 1-0 voor en knalde op aangeven van Joey van den Brink zelf de 2-0 binnen. "Ik ben op dit moment de kapstok van de ploeg", zei van Middelaar. "Vandaag hadden we wel wat geluk dat de eerste twee goede aanvallen een treffer opleverden. Ik vond dit echt geen slechte tegenstander. Soms stonde we onder druk."

Van Middelaar bleek het ontbrekende puzzelstukje voor Heimgartner. "Het plan voor dit seizoen was om met Finn van Rossum in de spits te spelen. Hij is ook heel lang. Finn was niet gelukkig met die rol en we kwamen in het begin van het seizoen niet tot kansen. Nu creëren we die wel.", aldus de coach.

Frederik.jpg

Frederik van Middelaar ontpopt zich tot "kapstok"van de ploeg (hier in actie tijdens een eerdere wedstrijd).

Sinds een kleine maand staat Van Middelaar in de spits en loopt het als een tierelier. De 30-jarige voetballen die voorheen overal speelde, maar vrijwel nooit in de spits, geniet volop. "We hoeven op dit moment niet eens goed te spelen om doelpunten te maken. We jagen de tegenstander meteen op, zodat zij niet aan voetballen toekomen. Daarnaast is er veel duidelijkheid. Iedereen weet dat elke lange bal naar mij toegaat. De rest komt dan meteen in beweging."

AFDWINGEN 

Na de 2-0 duurde het lang voordat Achterveld de voorsprong uitbouwde. "We speelden minder goed dan vorige week", vond Heimgartner. "Als je dan toch vijf keer scoort, dan doe je het goed. Natuurlijk dwingen we dat wel een beetje af met onze speelwijze."

Net als vorig seizoen draait Achterveld bovenin mee. De ploeg staat nu tweede, al heeft Allen Weerbaar twee verliespunten minder. Heimgartner: "We zijn al anderhalf jaar goed bezig met elkaar. Vorig jaar zat er niet altijd een goed idee achter als we de lange bal gaven. Nu wel. Het mooie is dat bijna iedereen scoort. Bovendien komen we door langs de zijkanten. Met vier treffers is Van Middelaar één van de topscorers.
"Mike van Ruitenbeek heeft er ook vier gemaakt, aldus Van Middelaar.

"Er staan nog wat jongens op drie en twee doelpunten. We laten nu zien dat we het ook kunnen zonder de topscorers van vorig seizoen. Op deze manier gaan we weer hoog eindigen."

Knipsel.PNG

Frederik van Middelaar (r) wordt gefeliciteerd door Michiel Schouten na het maken van het tweede doelpunt.

 

Bron: AD/Amersfoortse Krant (door Peter Pos).