Voetbalmama's JO8-2 grijpen hun kans
zondag 12 november 2017

S.V. Achterveld JO8-2

Vandaag was dan eindelijk de dag (die twee weken geleden werd uitgesteld wegens ziekte van een van de leiders), dat we volledig in het nieuw werden gestoken!

Leider Gert heeft prachtige tenue's gesponsord en mooie sporthandschoenen, erg handig nu het wat kouder wordt.

Rik2.JPG

Rik toont het mooie nieuwe shirt!

En Jan, de papa van Max heeft voor iedereen een mooie tas gesponsord! We zien er dus weer tiptop uit allemaal!

ma.JPG 

Max toont de mooie tas!

ecba93c9-1bc2-471b-99b9-88de7bd844a1.jpg

Trots in de nieuwe tenue's en met de mooie tassen dankzij Gert en Jan!

Onze trouwe volgers weten dat er vorige week toch wel wat problemen waren en zullen dus heel nieuwsgierig zijn naar de vragen die er na vorige week waren.

Ben was vorige week afwezig, vanwege een gescheurde lip. Gelukkig is die helemaal genezen en kan hij weer van de partij zijn.

Het keepersprobleem lost Ben ook meteen op, want hij mag vandaag het doel verdedigen.

Zou broekje nummer 2 weer stralend wit zijn? Jazeker, het is Jolanda na veel boenen gelukt deze schoon op te leveren (al hebben we dit broekje niet meer nodig, aangezien we dus nieuwe tenue's hebben).

Zal "oudere meisjes"-harde kern weer gesteund worden door Sarah?
Nou, dat is een lang verhaal.... alle "oudere meisjes" waren er weer, zoals gebruikelijk!.
Vorige week vroegen Emma en Iris zich af, waarom jongens altijd veel drukker zijn dan meisjes. Ze hadden het hier zeer waarschijnlijk over "jongere meisjes". Want langs de lijn zijn de moeders positief enthousiast aanwezig.

De "oudere meisjes" waren deze week onder aanvoering van Sarah namelijk zeer nadrukkelijk aanwezig (op de groeps-app). Sarah had namelijk mooie paraplu's gevonden voor voetbalmama's. En zoals gezegd zijn deze voetbalmama's de harde kern supporters (zowel thuis als uit) die zeer fanatiek meeleven (zoals het hoort, alleen maar positief!).
Dus al deze voetbalmama's horen natuurlijk zo'n prachtige paraplu te hebben, zodat ze ook met regen gewoon langs de lijn aanwezig kunnen zijn. 

eae04a87-a9e0-48be-adbc-99fe3c244897.jpg

De voetbalmama's grepen vandaag hun kans. Sportfotograaf Simone kwam namelijk een mooie foto maken van ons team in de prachtige nieuwe tenue's. Maar voor we het wisten, stonden de voetbalmama's er ook bij om met hun trotsen vereeuwigd te worden.

Dan was er nog de vraag of er na onze tweede uitoverwinning vorige week dan eindelijk een thuisoverwinning volgen.

We begonnen goed aan de wedstrijd, deze ging gelijk op. Rik staat achterin weer als een generaal de boel te organiseren en Max buffelt met Emma op het middenveld.

20171111_090456.jpg

Mathijs is zoals bekend heel goed in het tegenhouden van ballen. Hij kan dan ook altijd heel mooi vertellen hoe hij de bal heeft tegengehouden. Na een minuut of vijf kwam hij naar de kant gerend, hij wilde gewisseld worden. Dat is altijd omdat hij weer wat te vertellen heeft. Zo ook nu. Hij had een prachtig verhaal over hoe hij nu weer de bal had tegengehouden. Mathijs heeft namelijk de gave dat hij de bal niet alleen met zijn voet kan tegenhouden, maar op de meest bijzondere manieren houdt hij ballen tegen. 
Dit keer had hij een bal tegengehouden met zijn oog. Je zou denken, oei dat doet zeer, maar bij Mathijs niet die verteld in geuren en kleuren hoe hij dat nou precies gedaan had.

Mathijs.jpg

Mathijs zou een hele goede analyticus kunnen worden op TV. Terwijl hij aan de kant staat weet hij altijd wel te vertellen wat er in het veld gebeurt. Zo kreeg HDS een corner en nog een, en nog een. Mathijs lag helemaal in een deuk en riep: jongens jullie moeten de bal niet over de achterlijn schieten, maar naar voren!

Tja, da's logisch (zou ene meneer Cruijff hebben gezegd).

Tijdens het trainen proberen we de kinderen duidelijk te maken dat ze goed vrij moeten lopen (dus niet allemaal gezellig bij elkaar) wanneer onze keeper de bal gaat uittrappen.
Nou, dat pikken ze steeds beter op. Alleen soms iets te goed.... wanneer Ben een bal wil uittrappen, staat iedereen zover weg, dat zijn uittrap bij de tegenstander komt, die recht op Ben af komt lopen. Het schot van de tegenstander komt gelukkig op de paal, waarna Ben de bal alsnog kan oppakken.

Ben.jpg

Ben met weer een mooie uittrap naar voren.

Ook wij krijgen een kans. Kevin zet fanatiek door, maar zijn schot mist precisie.

Zo eindigen we de eerste 10 minuten met 0-0 en is het een leuke gelijkwaardige wedstrijd.
Kevin kwam in de rust na de eerste 10 minuten al trots aan leider Sander (die de wastas dit keer mee mag nemen) zijn mooie nieuwe broekje zien.... met alweer bruine vlekken erop...
Misschien een idee dat Achterveld vanaf nu in bruine broekjes gaat spelen?

Rik.jpg

Rik in een flitsende beweging met een schot richting het doel.

De tweede 10 minuten vergeten we even.... we zijn niet scherp en de tegenstander duidelijk wel. Ondanks dat Ben een paar keer goed redt, weten ze toch vier keer te scoren.

Mathijs, onze analyticus, weet waar het aan schort. "Die nummer vier van hen is heel goed. Die moeten we gewoon goed dekken! Aan twee kanten, dan krijgt hij nooit de bal!"
Tja, logisch... niets aan toe te voegen.

corner.jpg

Concentratie bij een van de corners van HDS.

We spreken in de rust af dat we gewoon net doen of we weer aan een nieuwe wedstrijd beginnen, dus met 0-0.
De knop lijkt omgegaan en we spelen opeens weer wel lekker vel. Niet afwachten wat een tegenstander doet, nee gewoon meteen erop af rennen en de bal proberen af te pakken.
Kevin krijgt twee keer de mogelijkheid op doel te schieten, maar helaas gaan allebei de schoten naast.

Kevin sliding.jpg

Kevin probeert met een sliding de bal binnen te houden en zo weer een corner te voorkomen.
(En zijn broekje dus nog bruiner.....)

Maar we weten toch te scoren. Jochem is heel slim en leidt de keeper af bij de paal, wanneer Jarno de bal krijgt. Jarno ziet dat de andere hoek helemaal leeg is, dus voor hem een koud kunstje om te scoren! 1-0 (of eigenlijk 1-4).

Jarno.jpg

Jarno stoomt weer eens op naar voren.

Daarna is het HDS dat twee keer weet te scoren, dus staan we weer achter 1-2 (of eigenlijk 1-6).

Wanneer Kevin de bal slim weet af te pakken, rent hij razendsnel iedereen voorbij, richting het doel van HDS. Dit keer staat zijn vizier wel op scherp en laat hij het net bollen: 2-2 (of 2-6).

Dus ook deze 10 minuten gaan weer gelijk op. We zijn weer trots op onze spelers, ze zijn weer lekker fel, zoals we ze graag zien!

Jarno.jpg

Jochem jaagt zijn tegenstander op. Hij wordt gesteund door Emma, Kevin en Mathijs.

De laatste 10 minuten gaan ook weer gelijk op, alleen weet HDS wel te scoren (2x) en wij helaas niet. 
Al is Iris nog heel dicht bij een doelpunt. Wanneer twee verdedigers van HDS een beetje staan te klooien (zoals Iris dat later zegt), is ze slim en loopt op hen af, pakt de bal af, gaat tussen deze twee spelers door, schiet en haar bal rolt langzaam voorbij de keeper, richting de doellijn.... maar blijft helaas liggen op de doellijn, waardoor een speler van HDS de bal weg kan trappen.

Iris.jpg

Iris ziet haar tegenstanders "klooien" met de bal....

20171111_093721.jpg

Iris haar schot rolt langzaam richting het doel.... maar blijft helaas op de lijn stil liggen.(de bal is niet zichtbaar, Iris trouwens ook niet....)

Niet alleen Mathijs blijkt over analytisch vermogen te beschikken, ook Iris was wat opgevallen. Bij het nemen van de penalty's ging er weleens een bal door de benen van de keepers. Dus merkte ze terecht op: "Waarom staan keepers altijd met hun benen wijd....". 

Tja, goeie vraag...

De penalty-serie ging net als de wedstrijd gelijk op. Er werd veel gescoord, waardoor de eindstand van de penalty's op 6-6 uitkwam.

Maar het was toch de week van de Van der Maasjes.
Eerst Ben met zijn gescheurde lip, toen Sarah met haar paraplu's. Het bekende doucheprobleem van de Van der Maasjes (we hebben alle tijd, waar zijn mijn kleren, geen idee, maak ik me ook niet druk om....). 
En als klap op de vuurpijl kwam broer Daan strompelen van het veld... met waarschijnlijk een gebroken teen.... Ja, met de Van der Maasjes beleef je altijd wat!

De belangrijkste vraag van vorige week: zijn de meisjes en de jongens nog wel samen één team?
Ondanks dat de voetbalmama's duidelijk hebben gemaakt dat "oudere meisjes" ook heel druk kunnen zijn, hebben we vandaag maar weer laten zien dat jongens en meisjes in één team hartstikke goed kan, maar vooral dat we met z'n allen heel veel plezier hebben! 

Op naar volgende week!