Weer een echte JO8-2 wedstrijddag, vol verschillende verhalen
zaterdag 2 december 2017

S.V. Achterveld JO8-2

Het was vandaag weer een inmiddels beruchte J08-2-dag, met weer een hoop verhalen.
Het was een dag met problemen over de tenue's, problemen met het wisselbeleid, het geheim van Kevin, onze verdediger Rik, die ook een goede spits lijkt te zijn en een verrassing bij het omkleden.
Kortom weer een vol verslag!

Maar het begon woensdagavond al na de training. De kinderen krijgen dan hun tenue al uitgereikt, zodat ze aangekleed naar het voetbal kunnen komen. Iedere keer was het voor de twee leider weer een gezoek, wie heeft ook alweer wel nummer. Zoals onze trouwe lezers weten, hebben we zeer betrokken voetbalmama's op dit elftal. Zo heeft de voetbalmama van Max dit een paar weken aangekeken en kwam met de oplossing: de wasouder doet het tenue in een plastic zakje, waarop het nummer en de naam van de speler staat. Super handig idee! Alleen wist die voetbalmama niet precies wie nu welk nummer had.... dus stonden er een aantal namen bij een verkeerd nummer.... U begrijpt: de paniek onder de kinderen (en leiders) was compleet!

Gelukkig is het uiteindelijk toch weer gelukt iedereen het juiste tenue mee te geven en stonden alle kinderen dus in het juiste tenue vanochtend om 8:30 uur paraat (beide leiders waren weer eens een paar minuten te laat.... maar omdat in de kantine het alarm afging, had niet niemand dat door....).

Op deze zeer koude ochtend mochten we tegen GVVV spelen. De temperatuur lag nog tegen het vriespunt aan, dus iedereen had zijn voetbalhandschoenen en thermoshirt gelukkig aan.

Kevin had een geheimpje voor zijn voetbalmama, die zeer nieuwsgierig was, wat dat geheimpje dan zou zijn. Nou vandaag zou ze het wel zien, had ie gezegd. U moet weten, Kevin (onze nummer 2) heeft een voorliefde voor zwarte broekjes.... en wij spelen bij Achterveld met witte broekjes... En toevallig vandaag is Kevin zijn voetbalmama de wasvrouw.... Dus de trouwe lezers onder ons raden al wat Kevin zijn geheimpje is...

Terwijl we nog in de warme kleedkamer ons aan het voorbereiden zijn, heeft Ben een heel goed idee. Hij zegt: Wanneer we nu onszelf helemaal oprollen, denkt de tegenstander dat wij de bal zijn en gaan ze ons proberen weg te schieten, in plaats van de bal en kunnen ze dus niet scoren!
Op zich een goed idee Ben, maar ik denk dat jouw voetbalmama daar iets minder blij mee is... ze is een paar weken terug al met je broer naar het ziekenhuis geweest en ik denk niet dat ze daar een hobby van maakt....

We beginnen de wedstrijd onder begeleiding van onze goed leidende spelbegeleider Sanne (zus van Max) zeer fanatiek. Kevin schiet al snel op doel, maar de keeper weet de bal te keren en Rik heeft na zijn doelpunt opeens ook de smaak te pakken en weet ook al snel het doel bijna te vinden.

Rik is onze rots in de branding in de verdediging en heeft vorige week een prachtig doelpunt gescoord. Dit lijk naar meer te smaken, want vandaag zien we hem veel mee naar voren snellen (hij kwam tot voor kort namelijk nauwelijks de middenlijn over, want ja, iemand moet de ballen achterin tegenhouden).

Rik.jpg

Rik vliegt stijlvol langs zijn tegenstander

Al snel zijn het weer Kevin en Rik, die goed combineren voorin. Kevin speelt goed over naar Rik, die de bal strak in de rechterhoek schiet en de keeper kansloos laat! 1-0!
Kevin, die eigenlijk alle ballen wil hebben en wanneer hij een bal voor zijn voeten krijgt hem bijna altijd rechtdoor schiet, is ook dicht bij een doelpunt. Wanneer hij de bal verovert aan de rechter zijkant, schiet hij meteen hard richting het doel. De bal vliegt net voorlangs.

Kevin.jpg

Kevin in zijn kenmerkende stijl jaagt op elke bal. Op de achtergrond rennen Iris, Emma en Mathijs mee.

Jochem heeft dit een tijdje aangezien en denkt, dat schieten kan ik ook. Wanneer de bal voor zijn voeten komt, bedenkt hij zich geen moment en knalt de bal hard op het doel. De keeper van GVVV staat echter op te letten en weet de bal te keren.

Jochem.jpg

Jochem in fel duel met zijn tegenstander

Na ons stormachtige beginfase, waarin we dus een aantal goede kansen hebben gehad, kruipt GVVV uit zijn schulp. Een hard schot weet Jarno prachtig te keren. De bal komt echter weer voor de voeten van een tegenstander, die de bal weer hard in schiet. Nu staat Ben op de doellijn om redding te brengen. Maar ook deze bal komt bij een speler van GVVV terecht, die schiet hard en laag op doel. Jarno duikt mooi, maar de bal is te hard en vliegt onder hem door: 1-1.

Ben.jpg

Ben probeert zijn tegenstander de weg te versperren. Rik komt hem te hulp.

Niet veel later schiet GVVV er nog eentje in. Een mooi schot van afstand, waar Jarno net niet bij kan. 1-2.

Inmiddels is Max uit zichzelf naar de kant gegaan om te wisselen. Dat is niks voor hem. Na wat doorvragen blijkt dat hij zich niet zo lekker voelt. Hij probeert het later nog wel even, maar hij is echt niet lekker, dus komt al snel weer naar de kant. Gauw gaat hij met zijn voetbalmama naar de kleedkamer om zich warmer aan te kleden. Naar huis wil hij niet, want hij moet nog een strafschop nemen na de wedstrijd. 

Max.jpg

Max is zijn tegenstander te snel af (onder toeziend oog van zijn zus, de spelbegeleidster)

Mathijs, komt ook doodmoe naar de kant. Vaak komt ie even wat vertellen, maar nu moet hij eerst uithijgen. Wanneer hij weer op adem is, vertelt ie dat hij de hele tijd maar achter dat ene jongetje heeft aangelopen. En die wilde maar niet stilstaan, dus bleef Mathijs ook maar lopen. Tja, daar wordt je moet van inderdaad!

Mathijs.jpg

Mathijs schiet de bal naar voren

Mathijs heeft ook weer tijd voor zijn wekelijkse analyse. Hij ziet Kevin lopen en begint te lachen: "zo he, moet je zijn broekje eens zien!" Hij heeft ook door waarom het broekje zo vies is: "Zijn mama moet vandaag wassen, dus dan geeft het niet!". En daar heeft ie helemaal gelijk in. Mathijs bekijkt zichzelf en ziet dat hij ook vies is, maar dan vooral zijn sokken: "Oh dat geeft ook niet, want die wast mijn eigen moeder!"

Iris.jpg

Iris heeft weer een bal veroverd en dribbelt naar voren. Mathijs komt helpen.

Wanneer GVVV onze goed keepende Jarno toch nog een keer heeft weten te verschalken, is het weer de beurt aan ons. Onze dames Emma en Iris laten zien dat ze niets onderdoen voor de jongens. Ze bikkelen er op los.

Emma.jpg

Emma legt aan voor een schot richting het doel.

Kevin schiet nog een bal net naast, voordat Rik de bal oppikt op het middenveld. Hij haalt uit en ziet de bal laag over de grond de hoek in vliegen. De keeper van GVVV is kansloos: 2-3!

Rik schiet.jpg

Rik met weer een schot op doel.

Nadat Rik vorige week al van afstand schoot (hij dacht dat het toen toch zeker vanaf 30 meter was), schiet hij nu van misschien wel nog verder dan vorige week raak! Hij begint de smaak te pakken te krijgen!

In de rust komt Emma dorstig van al dat harde werken naar de kant om even een lekkere slok water te nemen. Ze is alleen iets te gulzig en gooit de halve bidon over haar shirt. Met dit koude weer niet zo handig, dus gauw met haar voetbalmama naar de kleedkamer om een nieuw shirt aan te trekken.
Wanneer ze weer terugkomt, heeft ze heel slim haar trainingsjas onder haar shirt aan gedaan tegen de kou! Alleen heeft ze haar shirt wel verkeerd om aan... ach, maakt het uit, hup het veld in en voetballen!

Emma shirt.jpg

Emma moet er ook om lachen dat haar shirt verkeerdom aan is

Uit een corner van GVVV weten ze bijna te scoren. Jarno weet echter de bal op doellijn te pakken!

Jarno.jpg
Jarno weet een schot nog met zijn vingertoppen te keren

Inmiddels staat ook Jochem aan de kant, ook hij voelt zich niet fit genoeg meer om verder te voetballen. We hebben dus geen wissels meer.

Max en Jochem koud.jpg

Max en Jochem lekker warm in de jas van leider Gert

Iris, die voor de wedstrijd zei: "ik ga vandaag scoren, ik weet het zeker!", weet haar woorden bijna waar te maken. Ze attent en pikt een bal op van haar tegenstander, ze gaat richting het doel. Haar schot rolt richting de hoek, maar belandt helaas op de paal.

Iris op doel.jpg

Iris gaat op het doel van GVVV af

Ben komt naar de kant en wil graag gewisseld worden. Alleen Max en Jochem kunnen niet meer voetballen. Ben probeert het nog even, maar het gaat echt niet. Dus komt ook hij naar de kant, waardoor we met een speler minder verder gaan.

Ondanks dat de overgebleven spelers keihard werken, dat Jarno nog een paar keer goed redding brengt en Kevin een paar keer richting het doel probeert te schieten, weet GVVV nog vier maal te scoren waardoor de eindstand 2-7 wordt.

De penalty's worden door GVVV ook iets beter genomen dan ons. Maar daarna gaan we gauw de warme douche opzoeken!

Aangezien de verslaggever andere verplichtingen had direct na de wedstrijd, was hij niet in de kleedkamer om de kinderen te helpen met omkleden. Niet zo spannend hoor ik u denken... Klopt.

Maar er gebeurde in de kleedkamer toch iets bijzonders. Onze tweeling (De van de Maasjes) hebben namelijk nooit haast. Maar hun voetbalmama kwam de verslaggever toch nog even vol trots vertellen dat haar kinderen dit keer als een van de eerste waren omgekleed! Nou dat is zeker het vermelden waard!

We wensen de voetbalmama van Kevin veel succes met het wassen van de tenue's (en dan vooral tenue nummer 2!).

Knipsel.JPG

Volgende week spelen we onze laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar, uit tegen Aurora. En dan gaan we met z'n allen even een paar weken genieten van de winterstop (al zal die niet lang duren, want de kinderen willen graag doorvoetballen!).