Weinig verandert bij begin nieuwe seizoen Achterveld JO9-1, of toch wel?
zondag 8 september 2019

S.V. Achterveld JO9-1

Zaterdag 31 augustus stond eigenlijk onze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen als JO9-1 op het programma. Maar doordat er nog enkele spelers op vakantie waren, is deze wedstrijd verzet naar as donderdag. 

Daarom start ons seizoen deze zaterdag pas, met de thuiswedstrijd tegen Renswoude. Niet alleen onze teamnaam is nieuw (JO9-1 ipv JO8-1), ook het tijdstip van onze thuiswedstrijd is veranderd. We spelen vandaag niet om 9 uur, maar om 9:55 uur. 
Gelukkig is ons team niet gewijzigd en ook de trainers zijn nog hetzelfde. Ook hebben we nog dezelfde tenue's. 

Wat er wel nieuw uitziet is het veld. Afgelopen zomer is het veld mooi opgeknapt, ziet er weer prachtig egaal en groen uit. Het lijkt wel een biljartlaken!

En dan schijnt ook er nog eens een heerlijk zonnetje vanmorgen, ofwel niets staat een lekker potje voetbal in de weg!

naamloos.png
Ook dit seizoen starten we met het praatje van de leider in de kleedkamer voor de wedstrijd.

Onze leiders Gert en Sander hebben vorig jaar menigmaal geprobeerd een "geniaal" tactisch plan op te stellen. Deze zomer hebben ze alle tijd gehad om na te denken over een nieuwe tactiek voor dit seizoen. En ze denken een nieuw strijdplan te hebben gevonden. In het doel verandert niks, daar blijft panter Max staan. Maar achterin hebben ze voor ogen dat Kevin, die altijd voorin heeft gestaan, het slot op de deur gaat worden. Hij zal dit samen moeten gaan doen met Ben. Rik schuift hierdoor op naar het middenveld, om daar met Matthijs en Jochem de aanvallen op te gaan zetten. Voorin moeten Jarno, Emma en Iris dan loeren op de kansen om een doelpunt te maken.

Aangezien we pas één week hierop hebben kunnen trainen, is het afwachten of de nieuwe speelwijze meteen al goed zal uitpakken.

Wat ook niet veranderd is, is dat Rick de spelbegeleider is en de wedstrijd weer in goede banen moet gaan leiden.

Renswoude blijkt een tegenstander die gewaagd aan ons is. Ze starten de wedstrijd fanatiek. 

Max redt al snel knap op een schot in de korte hoek. Maar wij starten ook fel. Rik gaat goed door en verovert de bal. Hij bedenkt zich geen moment en schiet meteen op doel. De bal vliegt van afstand ver in de hoek, waardoor de keeper kansloos is: 1-0!

20190907_100202.jpg
Rik duelleert fel.

Renswoude volgt het voorbeeld van Rik en probeert het ook met een mooi schot van afstand. De bal vliegt richting de kruising. Max tikt de bal weg, maar net niet hoog genoeg, waardoor hij alsnog in de kruising vliegt. 1-1.

Renswoude gaat door. Kevin wordt voorbij gespeeld. Max sprint er razendsnel uit en gooit zich voor het harde schot en weet met zijn lichaam de bal te keren. In de tegenaanval schiet Jarno de bal prachtig hard van afstand. De bal spat op de lat weer terug het veld in.

20190907_101006.jpg
Matthijs laat zich de bal niet afpakken.

Ben, Emma en Jarno strijden fel met een aantal tegenstanders op de bal. Ben is degene die uiteindelijk met de bal er vandoor gaat. Hij haalt uit (ook al van afstand) en schiet de bal schitterend diagonaal in de verre hoek raak: 2-1!

20190907_103350.jpg
Ben schoffelt er weer ouderwets op los.

De wedstrijd gaat mooi gelijk op. Matthijs heeft zijn plek op het middenveld als balafpakker ook weer gevonden en weet een tegenstander met een mooie beweging voorbij te gaan.

Jochem ontvangt de bal uit de kluts op het middenveld en schiet hem direct hard naar voren. De bal vliegt tussen zowel de verdedigers van Renswoude als onze aanvaller door, waardoor de keeper verrast lijkt, zo het doel in 3-1!

20190907_101004.jpg
Jochem jaagt fel door.

Dan volgt een gevaarlijke uitbraak van Renswoude. Max komt weer zijn doel uitgespurt, maar de bal wordt net voorbij hem getikt maar rolt tot zijn opluchting ook naast zijn doel.

Jarno, onze topscorer van vorig seizoen, heeft het net nog niet weten te raken en probeert het weer een keer van afstand. Zijn eerste doelpunt blijft nog uit, want de bal gaat over het doel.

Zo gaan we de rust in met een 3-1 voorsprong.

Ook na de rust is het Renswoude dat meteen een doelpunt probeert te maken. Max redt nog op een schot, maar in de rebound is speler Renswoude er sneller dan Matthijs 3-2. Renswoude dringt aan.
Ben komt alleen tegenover drie tegenstanders te staan. Dit wordt ook hem te veel, waardoor Renswoude het mooi uitspeelt en de gelijkmaker weten te scoren 3-3.

20190907_103214.jpg
Emma gaat weer menig strijd aan op het middenveld.


Achterveld lijkt even de kluts kwijt. Weer brengt Max redding op een schot in de korte hoek. Maar dan toont Achterveld veerkracht en proberen de wedstrijd om te draaien. Iris
jaagt fel op de bal. Uiteindelijk komt deze voor de voeten van mee naar voren gesprinte Rik, die meteen schiet. De val rolt tussen alle verdedigers door en ook voorbij de keeper: 4-3!

20190907_103218.jpg
Iris is haar felheid niet verloren tijdens de zomerstop.

We gaan de laatste 10 minuten in met een nipte voorsprong. De wedstrijd golft op en neer, het kan alle kanten op gaan.
Weer komt Max rap zijn doel uit om zich voor een aanstormende tegenstander te gooien. Maar niet veel later wordt een schot van afstand mooi bij de 2e paal ingedraaid en moet Max capituleren. 4-4

20190907_100921.jpg
Max schiet de bal naar voren. Trainer Cas coacht naast het doel.  

Daarna volgt weer een prachtig schot vanaf de rechterkant door een speler van Renswoude, welke over Max heen vliegt: 4-5. We proberen nog de gelijkmaker te maken en achterin staan Kevin en Ben fel te verdedigen, wanneer Renswoude de druk er flink op zet. Maar ze weten de boel achterin dicht te houden.
Kevin weet nog bijna de gelijkmaker te scoren, hij krijgt de bal en schiet mooi vanuit de draai op het doel. De bal gaat net naast.

20190907_104133.jpg
Kevin op zijn nieuwe positie in de verdediging.

Zo gaat onze eerste wedstrijd van dit seizoen helaas verloren, maar hebben we een zeer leuke en sportieve wedstrijd gespeeld, tegen een erg leuke tegenstander. Als dit een voorbode voor de rest van het seizoen is, gaan we nog veel plezier beleven! En de nieuwe tactiek ziet er veel belovend uit!

Waar nog wel aan gewerkt zal moeten worden, zijn de penalty's. Waar de spelers van Renswoude de ene na de andere penalty's keurig in de hoek schoten. Gingen onze penalty's of recht op de keeper, over of naast.

Wat ook niet verandert is.... dat de Van der Maasjes totaal geen haast hebben met het douchen en omkleden....