Wervelwind Achterveld JO9-1 raast weer over de velden!
zondag 15 september 2019

S.V. Achterveld JO9-1

Donderdag 12 september Valleivogels JO9-3 - Achterveld JO9-1

Deze week hebben we een druk programma, liefst drie wedstrijden in 8 dagen tijd. Bij de profs zou er volop geklaagd worden, zo aan het begin van het seizoen. Bij Achterveld JO9-1 hoor je er niemand over en vinden de spelers het juist lekker om veel te voetballen!

Nadat we afgelopen zaterdag onze eerste wedstrijd van dit drieluik en de competitie nipt verloren van Renswoude, spelen we op donderdagavond in Scherpenzeel tegen Valleivogels. We arriveren keurig op tijd bij het sportcomplex van Valleivogels, maar staan voor een dicht hek. Uiteindelijk komt de sleutelbewaarder aangefietst en kunnen we het sportcomplex op. Dan is het nog zoeken naar de kleedkamer, de beste man die het hek opent, heeft ook geen idee waar we ons kunnen omkleden. Uiteindelijk vinden we dan alsnog onze kleedkamer, maar na het omkleden is het de vraag op welk veld we onze wedstrijd mogen spelen. Het is een waar mierennest, overal zien we jeugdspelertjes van Valleivogels de velden op vliegen om te gaan trainen, maar nergens een veldje waar een wedstrijd gespeeld gaat worden. Nadat we van het ene veld naar het andere zijn gestuurd, zien we uiteindelijk een veldje klaar gezet worden.

Dan kunnen we eindelijk beginnen en starten meteen fel. Jarno jaagt goed door en neemt meteen het test meteen de keeper van Valleivogels. Deze laat zien dat hij zich niet zomaar laat passeren en weet het schot te keren.
Maar niet veel later is de keeper wat ongelukkig en schiet de bal recht in de voeten van de scherp staande
Jarno. Dit keer gaat zijn schot helaas naast.

Driemaal is scheepsrecht, vanavond ook bij Jarno. Wanneer hij de bal op de achterlijn weet binnen te houden, dribbelt hij naar doel schiet beheerst onder keeper door: 0-1!

Achterin staat Kevin weer om de boel dicht te houden. Wanneer hij weer een bal heeft verovert, sprint hij met de bal langs de zijlijn. Hij ziet Rik goed vrij staan en passt mooi door midden de bal naar hem toe. Rik schiet snoeihard de bal diagonaal binnen: 0-2!

20190912_182007.jpg
Rik schiet de bal stijlvol naar voren.

Een mooie uittrap van Max vliegt over iedereen heen. Jarno ziet de bal gaan en gaat er mee vandoor, richting het doel. Hij schiet recht op de keeper. Niet veel later zal toch de 0-3 vallen. Rik schiet snel in naar Jarno, maar een verdediger zit er goed tussen. Alleen raakt hij de bal ongelukkig, waardoor deze achter de verraste keeper het doel in rolt.

Valleivogels probeert wat terug te doen. Een snelle bal naar voren, weet Kevin net voordat de spits gevaarlijk kan worden tegen te houden. Weer staat Jarno scherp bij een uittrap van de keeper van Valleivogels. Hij weet hem op te pikken, maar schiet ook deze bal naast het doel.

Emma sjouwt wat af op het middenveld en probeert met haar lange benen menig bal te veroveren.

20190912_181650.jpg
Matthijs laat zich niet wegduwen door een tegenstander.

Jochem dribbelt een corner snel het veld in en legt de bal terug op Rik, die de bal van afstand mooi inschiet. De keeper staat weer paraat en keert de bal. In de tegenaanval wordt de bal snel diep gespeeld en is de spits van Valleivogels sneller dan Ben. Maar gelukkig hebben wij Max op doel, die het gevaar op tijd ziet en zijn doel uit snelt. Hij schiet de bal net op tijd weg, voordat de aanstromende aanvaller gevaar kan stichten.

20190912_181652.jpg
Jochem probeert uit de omsingeling van spelers van Valleivogels te komen.

Achterveld blijft doorjagen op het veld naar meer doelpunten.
Jochem ziet heel goed dat Rik aan de andere kant van  het veld vrij staat en passt de bal mooi over het veld naarvee andere kant. Rik neemt en schiet de bal prachtig richting de kruisimg, alwaar de bal mooi op het metaal uiteen spat.
Rik probeert het later nog een keer van afstand. Dit keer redt de keeper goed.
Weer ziet Jochem bij een corner dat dit keer Jarno goed vrij staat. Hij praat de bal in. Jarno schiet de bal net naast de kruising. 

20190912_181220.jpg
Kevin snelt met de bal naar voren.

Na de rust blijven we op zoek naar een doelpunt. Rik schiet de bal mooi voor, waar Mathijs goed vrij staat bij de 2e paal, maar net niet bij de bal kan.
Wanneer Kevin achterin over de bal heen schiet, ziet de spits van Valleivogels zijn kans schoon. Hij snelt op Max af, die gelukkig sneller uit zijn doel is en de bal pakt.

20190912_181717.jpg
Max bij een van zijn spaarzame acties als keeper.


Iris krijgt de bal uit de kluts en sprint sneller dan haar tegenstander. Ze schiet goed in de hoek, maar de keeper brengt redding. Op het middenveld jaagt Matthijs goed door maar ziet zijn schot geblokt door een tegenstander.
Na goed doorgaan van Iris komt de bal bij Kevin, die richting het doel gaat, maar een verdediger is scherp en ontfutseld hem de bal.

20190912_183242.jpg
Iris probeert door de muur van verdedigers heen te komen.

Een doelpunt lijkt uit te blijven.
Ben gaat fel door en geeft mooi voor op Iris, de keeper snelt zijn doel uit, waardoor hij haar schot blokt. In de kluts die ontstaat komt de bal weer Ben die naast schiet.

20190912_181725.jpg
Ben haalt loeihard uit.

Met het laatste kwart van de wedstrijd nog voor de boeg, wisselt Max, die weinig te doen heeft gehad, zijn keeperstenue met Ben. Vanaf de aftrap gaat hij met de bal aan de voet richting het doel van Valleivogels.  Niemand kan hem stoppen. Hij schiet loeihard binnen. 0-4! Niet veel later herhaalt hij dit en schiet de 0-5 binnen.
Max heeft blijkbaar energie genoeg en gaat voor zijn hattrick, maar schiet net naast.

Valleivogels weet dan toch een eretreffer te maken. Bij een snelle uitbraak is Ben kansloos en ziet de 1-5 langs zich vliegen.

Het slotakkoord is voor Jarno. Wanneer de bal via Max in de lucht voor Jarno komt, bedenkt ie zich geen moment en haalt ineens uit: 1-6! Daarna haalt Jarno nog een keer prachtig uit en schiet in de kruising  1-7.

20190912_180641.jpg
Jarno snelt langs zijn tegenstander op weg naar het doel.

De eerste overwinning dit seizoen is dus binnen!

 

Zaterdag 14 september: DOVO JO9-3 - Achterveld JO9-1

Waar de profs geen twee wedstrijden in twee dagen aankunnen, daar mogen wij 36,5 uur later alweer aan de bak. Zaterdagochtend om half 9 staat de aftrap alweer gepland van onze uitwedstrijd tegen DOVO. Waar de profs vast iedere wedstrijd een mooi nieuw tenue aandoen, daar moeten onze tenues dus tussendoor nog even snel gewassen worden. Aangezien we hele goede wasmoeders (en ook vaders) hebben, geen probleem dus. Op vrijdag krijgt iedereen daarom zijn schoon gewassen tenue keurig weer uitgereikt. Niks aan de hand, zou je zeggen.... 

Zaterdagochtend komt iedereen dus netjes in het mooie oranje tenue op de club aan.... behalve Jarno. Wat blijkt, zijn tenue ligt nog bij de oppas.... komt zijn moeder nu achter. Maar gelukkig hebben we altijd nog een reservetenue! 
Dus zo kunnen we toch nog op weg naar Veenendaal, alwaar we op het nieuwe kunstgras van het hoofdveld mogen spelen! En als je op het hoofdveld mag spelen, mag je ook in de hoofdkleedkamer onder de tribune omkleden! Alleen is de vraag: waar zijn deze kleedkamers? Leider Gert weet het wel, dus volgt iedereen hem vrolijk. Maar wanneer hij de deur opent, zien we daarachter geen kleedkamer.

Leider Sander begint te lachen en zegt: ik zei het toch, we moeten de andere kant op. Dus gaan we allemaal vrolijk achter hem aan. Maar dan zien we hem moeilijk kijken. Er is hier wel een tribune, maar niemand ziet een kleedkamer. Gelukkig is er uiteindelijk iemand van DOVO die ons de weg wijst en zo komen we uiteindelijk toch aan in een prachtige ruime kleedkamer. Er zijn hier geen houten bankjes, zoals gebruikelijk, maar mooie kuipstoelen, voor iedere spelers eentje! En er hangen kluisjes, waar je je waardevolle spullen kan doen. Ook zijn er een stuk of 8 douches en is er zelfs een kleine fitnesruimte! Maar al te lang hebben we niet om ons hieraan te vergapen, onze tegenstander staat immers al op het prachtig nieuwe aangelegde kunstgrasveld te wachten.

We starten, waar we donderdag geëindigd zijn en vliegen uit de startblokken. Matthijs is degene die direct uit de aftrap als eerste de keeper van DOVO onder vuur neemt. De keeper weet een razendsnelle tegentreffer nog te voorkomen. Maar niet veel later is het Rik, die na een mooi snelle aanval de bal prachtig de kruising in knalt: 0-1!

20190914_083420.jpg
Rick ziet zijn schot door de keeper naast getikt worden.

We blijven doorjagen. Nadat Jarno de bal mooi overspeelt, is het weer Rik die op doel schiet, maar nu kan de keeper wel redding brengen. Later probeert Kevin het met een schot van afstand, maar ziet de bal naast gaan.

Jarno krijgt de bal wat achter zich, maar schiet vanuit de draai de bal fantastisch in de verre hoek 0-2! Een minuut later kan hij simpel van dichtbij de 0-3 inschieten. En weer een minuut later kan Rik, na mooi samenspel met Jarno de 0-4 binnen schieten!
20190914_083519.jpg
Jarno snelt weer eens richting het doel van DOVO.
We blijven als een wervelwind over het veld heen razen. Rik schiet de bal mooi van afstand in het zijnet. Kevin snelt langs de rechterflank en geeft voor, waar Jarno de bal simpel binnen kan tikken 0-5!
Ben gaat fel een duel aan en weet de bal te veroveren. Hij gaat een mooie een-twee aan met Iris, maar schiet de bal daarna net naast.
20190914_083539.jpg
Onze dames observeren de wedstrijd en bekijken wat er goed gaat en waar verbeterpunten liggen.
We lijken wat gas terug te nemen, na dit stormachtige begin. Ons spel wordt rommeliger. DOVO trekt zich terug voor hun eigen doel en vormen een rode muur waar wij doorheen moeten proberen te komen. In plaats dat we het veld breed houden en zo de ruimtes kunnen benutten, lijken we de kortste weg naar het doel te willen en dwars door de muur heen te willen. Het lijkt dus vooral op kluitjes voetbal, een soort flipperkast.
20190914_084552.jpg
Het "kluitjes" voetbal in beeld. Ben, Jochem Iris en Emma strijden om de bal.
Het is Ben die toch een gaatje weet te vinden en de bal tussen een woud van spelers door het doel in weet te schieten: 0-6!
20190914_084558.jpg
Emma probeert door de DOVO muur te komen.

Dit lijkt meteen de aanzet om weer ons vertrouwde spel te gaan spelen. We beginnen weer goed te voetballen, mooi over te spelen en de ruimtes te zoeken.
Een corner Jochem vliegt over iedereen heen. Kevin, die aan de andere kant van het veld staat, schiet de bal, hoog over iedereen, terug naar Jochem. Hij probeert de bal bij de tweede paal binnen te schieten, maar ziet de bal in het zijnet gaan.
20190914_083354.jpg
Jochem jaagt zijn tegenstander op.

Verre uittrap Max, die net als donderdag niet heel veel te doen heeft, gaat over iedereen heen. Iris ziet de bal komen en sprint er achteraan, maar komt net te laat om de bal in te schieten.

Jochem verdedigt goed en schiet de veroverde bal mooi naar Ben die langs de zijlijn naar voren snelt. Wanneer hij het doel ziet, schiet hij de bal prachtig binnen: 0-7!
20190914_091201.jpg
Ben gaat op zijn karakteristieke wijze achter de bal aan.

Max, die de eerste helft geen bal op doel heeft gehad, is gelukkig nog wakker. Hij moet meteen na rust tot tweemaal toe redding brengen, nadat DOVO uit de startblokken schiet.
20190914_084815.jpg
Max geconcentreerd bij een uittrap.

Maar wij zijn het die scoren. Rik neemt de bal vanaf de linkerkant mee en ziet goed dat Jarno mee sprint. Hij kan de goede voorzet van Rik binnenglijden 0-8!
DOVO laat hun koppie niet hangen en weten Max te verschalken. 1-8.

Rik krijgt het op zijn heupen en ramt eerst 1-9, waarna hij na een lange sprint de 1-10 schitterend in het dak van het doel ramt. Rik maakt zijn hattrick compleet, wanneer een bal iedereen voorbij vliegt en bij de 2e paal simpel binnen tikt: 1-11!

Jarno ziet een mooi schot nog op de lat uiteen spatten, wat soms net zo mooi is als een doelpunt scoren.
DOVO komt nog een keer gevaarlijk richting Max, Hij is op tijd zijn doel uit om de aanval onschadelijk te maken. Bijna weten Emma en Iris nog te scoren, maar ze komen net een teenlengte tekort om een goede voorzet van Matthijs de juiste richting te geven.
Matthijs geeft mooi voor, Iris en Emma komen net een teenlengte te kort om de bal te raken.
20190914_091837.jpg
Iris op volle snelheid achter de bal aan.
De wervelwind van Achterveld JO9-1 zorgt voor maar liefst 22 doelpunten in een week tijd! Dit belooft wat voor de rest van het seizoen!

En zoals gezegd, hoor je profs nog weleens klagen dat wanneer ze drie wedstrijden in één week moeten spelen. Nou, de spelers van de JO9-1 hoor je niet. Kevin, Ben, Emma en Iris hebben na onze eigen wedstrijd zelfs nog een wedstrijd gespeeld met een ander team van Achterveld
En ja, ook die wedstrijden hebben ze gewonnen.... Ben heeft zelfs 4x gescoord, Emma 3x en Iris 1x. Dus ook in die wedstrijden heeft de wervelwind toegeslagen!