Winst JO8-2 voor Sinterklaas en de nul dankzij de mama van Max!
zondag 26 november 2017

S.V. Achterveld JO8-2

Op deze koude zaterdagochtend mogen we een wedstrijd spelen in Hoogland. We moeten alweer vroeg op, nadat we gisterenavond op de club bezoek hebben gehad van Sinterklaas en zijn Pieten. Gelukkig is iedereen op tijd en lijkt iedereen wakker en fit!

Sint.jpg

Aandachtig luisteren naar wat Sinterklaas allemaal over ons te vertellen heeft.

Sinterklaas had nog wat mooie dingen over de kinderen in zijn boek geschreven:

Sint.PNG

Alleen Iris is er vandaag niet, zij heeft vanochtend weer een feestje van Sinterklaas. En ze zei: voetballen kan ik elke week, Sinterklaas komt maar één keer per jaar.

In de auto naar Hoogland toe bedenkt Ben dat we vandaag maar een doelpunt moeten maken voor Sinterklaas. Goed idee!

Ons experiment van vorige week, met iedereen in de spits, pakte helaas niet zo goed uit, dus vandaag gaan we gewoon weer in onze normale speelwijze spelen. Met dit keer Max op doel... met zijn moeder.... (maar daar later meer over).

We spelen op kunstgras, dus hebben geen last van de vorst in de grond.

We beginnen fel aan de wedstrijd en iedereen lijkt, ondanks het kortere nachtje na het Sinterklaasfeest, fit en scherp. We jagen met z'n allen fanatiek op de bal en lijken al snel op zoek naar een doelpunt voor Sinterklaas.

20171125_084940.jpg

Jochem jaagt zijn tegenstander op. Kevin komt te hulp.

Na een minuut of 10 is Rik goed mee op gekomen. Er is wat gehotseknots voor het doel van Hoogland. De bal komt voor de voeten van Rik, die op een meter of 15 van het doel staat, hij aarzelt niet en schiet de bal hard en laag in de hoek. Doelpunt! Rik (onze penaltykoning) is dolblij met zijn eerste doelpunt! 
In de rust is er nog enige discussie vanaf hoeveel meter het afstandsschot van Rik wel niet was. Rik denkt zelf toch echt wel een meter of 30!

Ach, het belangrijkste is dat we met 0-1 voor staan!

Rik.jpg

Rik haalt uit!

We spelen gelukkig veel beter dan vorige week en gaan op zoek naar een tweede doelpunt. Jarno schiet een keer bijna in de kruising en niet veel later probeert ook Kevin het. Helaas gaat ook zijn bal net naast.

Kevin.jpg

Kevin stijlvol in actie.

Wanneer Jochem een bal mag indribbelen, passt hij mooi door naar Ben die voor het doel staat. Ben zijn schot gaat net langs de paal, naast het doel.

20171125_085107.jpg

Jochem schiet de bal richting het doel van Hoogland.

Het is rust. Ben komt juichend van het veld af: "Jee, we hebben gewonnen!
Uh, Ben, het is pas rust.... we moeten nog 20 minuten.

20171125_085109.jpg

Ben ziet een mogelijkheid en schiet richting het doel. Helaas weet de keeper de bal tegen te houden.

Wat spelen we goed! In de rust vragen de leiders: wat doen we goed? Ben weet het: "klein maken". Uh, Ben, klein maken, wat bedoel je daarmee? "Nou, dat wanneer de tegenstander de bal heeft, we het veld klein maken door dicht bij elkaar te staan."
Dat klopt helemaal. Wat is het af en toe makkelijk om leider te zijn. De kinderen weten zelf al heel goed wat ze goed doen en wat ze beter kunnen. 

Jarno.jpg

Ben en Emma houden het veld goed "klein"...

In de tweede helft verandert het spelbeeld niet. Wij zijn allemaal fel op de bal en zijn veel in de aanval. Hoogland probeert af en toe een speldenprik uit te delen, maar komt nauwelijks nog in de buurt van het doel van Max..... en zijn moeder.

Max staat vandaag namelijk niet alleen op doel. Hij wordt hierin gesteund door zijn moeder. Volgens zijn moeder is Max namelijk snel afgeleid, wanneer hij niks te doen heeft. Dan gaat hij naar de vogeltjes kijken enzo.
Dus staat zijn moeder naast de doelpaal om Max scherp te houden. En dat komt een paar keer goed uit. Wanneer een speler van Hoogland denkt te kunnen gaan scoren, is Max er als de kippen (zijn ook toevallig vogels...) bij en snelt zijn doel uit om op de bal te duiken.

Max en mama.jpg

Max en zijn mama hebben het prima naar hun zin!

Max oefent thuis heel veel met zijn zus Sanne, maar ook met oma. Oma heeft de smaak zo te pakken gekregen, dat ze nu zelf ook is gaan voetballen! Ze gaat iedere vrijdagochtend naar het Kerstens Sportpark om mee te doen aan het Walking Football.
Zo blijkt maar weer: voetbal is voor jong en oud!
Wie weet zien we daar ooit ook nog de mama van Max?

Jarno heeft het vandaag ook weer op zijn heupen. Hij maakt een paar keer een mooie lange sprint, maar is nog wat ongelukkig in zijn afwerking. Zo schiet hij een keer naast en redt de keeper een keer heel mooi.

Jarno sprint.jpg

Jarno met weer een mooie sprint naar voren.

Mathijs houdt weer heel goed een paar ballen tegen op het middenveld. Kevin en Emma buffelen er weer op los en pakken weer veel ballen af van Hoogland. 

Mathijs.jpg

Mathijs heeft weer een bal goed tegengehouden en schiet hem naar voren.

Wanneer Emma de bal een keer goed afpakt, ziet ze Jarno alweer klaarstaan voor een spurt naar voren. Emma passt de bal mooi door en Jarno snelt naar het doel. Dit keer schiet hij de bal met een subtiel hoog over de kansloze keeper: 0-2!

Wat een luxe: een voorsprong en nog geen doelpunt tegen!

Corner.jpg

Een corner van Kevin, Iedereen wacht gespannen af waar deze terecht komt.

Het verzet van Hoogland lijkt nu wel een beetje gebroken. Max krijgt weinig meer te doen en wij krijgen nog een paar kansen op de score uit te breiden.

20171125_084902.jpg

Emma probeert haar tegenstander voorbij te komen. Rik schiet te hulp.

Zo schiet Ben de bal van dichtbij nog goed in, maar staat daar de keeper in de weg, die goed redding brengt.
Ook Jarno schiet nog een bal keihard op doel, maar deze keeper is net als Max niet bang voor de bal en gooit zich goed voor de bal.

Het slotakkoord is toch weer voor Jarno, die na weer met zo'n mooie lange rush bij het doel van Hoogland komt en de bal beheerst binnen schiet: 0-3!

Jarno scoort.jpg

Jarno is sneller dan zijn tegenstander en scoort de 0-3!

Hiermee winnen wij voor de derde keer dit seizoen, maar voor het eerst zonder ook maar één doelpunt tegen te krijgen!

Ben is heel blij na afloop. Want we hebben maar mooi een doelpunt gemaakt voor Sinterklaas. "En één voor Zwarte Piet", zegt Jochem. Maar we hebben er drie gemaakt, zie je ze denken. "Die is voor Iris", zegt Emma! 

Hoe zullen de penalty's gaan? Daar waren we altijd zo goed in, maar de laatste weken ging dat iets minder.
Jochem legt als eerste aan. Hij schiet hem goed in, maar Hoogland heeft een goede keeper die hem mooi tegenhoudt.
Kevin geeft het goede voorbeeld en schiet zijn penalty erin. Daarna mag Mathijs, ook hij schiet hem erin. Natuurlijk scoort Rik ook (hij heeft nog geen penalty gemist). Ben en Emma volgen hun goede voorbeeld. Als laatste mag Jarno. Die heeft na zijn twee doelpunten zoveel vertrouwen, dat hij de bal keihard hoog, net onder de lat erin ramt! 
Max weet er maar liefst 5 van Hoogland tegen te houden!

20171125_092831.jpg

Max staat geconcentreerd klaar om weer een penalty te stoppen!

Zo winnen we ook de penaltywedstrijd met 6-2!

Volgende week onze laatste thuiswedstrijd van de najaarscompetitie tegen een oude bekende: GJVV JO8-4. Hier hebben we onze tweede wedstrijd voor de beker ook tegen gespeeld. Toen verloren we met 4-1. Dus een mooie kans om revanche te nemen en te laten zien dat we al heel erg gegroeid zijn!