Zenuwslopende bekerthriller weten de vechtende leeuwen van de JO8-1 winnend af te sluiten
zondag 16 september 2018

S.V. Achterveld JO8-1

Sinds vorig seizoen houdt de KNVB geen standen meer bij in het pupillenvoetbal. Het idee er achter is dat de kinderen zelf totaal niet bezig zijn met de ranglijst, maar dat het juist de ouders zijn die zich daar druk om maken. Dat maakt het pupillenvoetbal ook leuker, aangezien je wekelijks het veld op stapt en geen idee hebt hoe goed je tegenstander is. En dus iedere wedstrijd weer een wedstrijd op zich is.

Alleen in de bekercompetitie houdt de KNVB een stand bij, aangezien de nummer 1 doorgaat in het bekertoernooi.

En het lijkt erop of de KNVB dit voorzien heeft, want na twee wedstrijden, hebben zowel onze tegenstander van vandaag Amsvorde JO8-1, als wijzelf beide wedstrijden ruim gewonnen. Aan het doelsaldo te zien, zijn we wel heel erg aan elkaar gewaagd! Beide teams hebben namelijk 18 doelpunten gescoord in deze twee wedstrijden. Amsvorde heeft daarin 3 tegendoelpunten en wij slechts 2.

Ofwel, het belooft een echte bekerkraker te worden!

Maar zoals gezegd, de kinderen zijn daar totaal niet mee bezig, die gaan gewoon weer lekker een wedstrijdje spelen. Vandaag dus uit tegen Amsvorde, aanvang 9 uur. De leiders besluiten niet om zoals vorige week een uur van tevoren te vertrekken. Waarschijnlijk zijn ze bang dat ze weer het veldje uit moeten zetten en dat koste vorige week toch wat moeite... Maar we geven iedereen wat meer tijd om op tijd te zijn, dus vertrekken pas om kwart over 8.

Maar om kwart over 8 missen we nog drie spelers. Max, Emma & Ben. Dat is vreemd, dan zal de moeder van Max wel niet rijden, want die is eerder een kwartier te vroeg, dan een minuut te laat. Maar wat wekt onze verbazing... om 17 minuten over 8 komt daar toch de moeder van Max aanrijden... gelukkig ook met Ben & Emma.
Emma stapt vrolijk de auto uit en zegt: "Ik werd pas wakker toen de moeder van Max ons kwam ophalen....".
Tja, het blijven Van der Maasjes....

Maar nu we compleet zijn, kunnen we vrolijk op pad naar Amersfoort.

Wanneer iedereen is omgekleed, het gebruikelijke ritueel: de leiders vertellen nog even wat de afspraken zijn. Wanneer leider Gert zegt dat we niet allemaal tegelijk naar voren moeten, maar ook moeten verdedigen, zegt Kevin: "Als onze verdedigers Rik en Ben naar voren gaan, scheur ik wel naar achteren!".
De boodschap lijkt dus duidelijk!

En weer luisteren naar de leiders.... lijken enkele kinderen te denken...

Nadat we vorige week materiaalproblemen hadden (met het trainingsjasje van Ben), blijkt bij het betreden van het veld dat we vandaag ook weer materiaalproblemen hebben. Iris haar knot zit los. Oei, haar vader is hier niet heel handig mee.... de moeders van Jochem en Matthijs zijn wel mee.... maar zij hebben geen dochters... de vader van Jarno is er, maar ja... die is ook niet zo handig met haren. Gelukkig is de moeder van Max mee, ze heeft een dochter en is nog kapster ook! Alleen is ze nu net met een andere nuttige taak bezig.... namelijk het halen van koffie.

Knipsel.PNG

Emma maakt voor Iris een mooie strakke staart.

Maar gelukkig hebben we Emma nog in ons team. Emma pakt geduldig Iris haar haren bij elkaar en maakt er een mooie knot van. Zo is Iris haar materiaalprobleem gelukkig nog voor de wedstrijd verholpen en kunnen we aan de wedstrijd beginnen!

We zien meteen dat Amsvorde wel even van een veel hoger niveau is dan onze vorige tegenstanders. Amsvorde drukt ons meteen naar achteren en de eerste minuten van de wedstrijd lijken we even de weg kwijt.

Max die vandaag op doel staat redt ons heel knap op een snoeihard schot, maar is even later toch kansloos op een prachtig hard schot die hoog in de hoek van het doel knalt: 1-0 voor Amsvorde.

Max trapt de bal ver naar voren.

Langzaam bekomen we van deze snelle domper en kruipen we uit onze schulp. Een intrap vanaf de linkerkant van Kevin schiet hij richting Ben. Hij schiet de bal zacht richting de hoek van het doel, maar de bal rolt helaas naast.

Kevin zijn kwaliteit is schieten. Maakt niet uit waar hij staat, hij schiet de bal voor zijn gevoel richting het doel. Alleen is hij nu toch wel een beetje zijn richtingsgevoel kwijt. Hij schiet een bal loeihard omhoog. Het lijkt een kansloos wild schot, maar de bal daalt snel en valt net over de lat naar beneden, helaas achter het doel.

Kevin snelt naar voren, maar ziet vier verdedigers voor zijn neus.

Ben staat als een echte krijger te verdedigen, hij lijkt dus goed uitgeslapen. Eerst weet ie een schot mooi te onderscheppen, wanneer de tegenstander even later hard richting ons doel schiet, is Ben niet bang en duikt voor de bal, voordat de bal het doel in kan vliegen.

Ben laat niemand voorbij zich komen!

Achterveld voert de druk op, op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Wanneer Rik de bal knap verovert, passeert ie met een mooie actie twee tegenstanders en stuurt Jarno weg langs de linkerflank. Die sprint naar de achterlijn en ziet dat Kevin goed gepositioneerd staat voor het doel. Jarno geeft voor, Kevin staat al klaar om de bal binnen te schieten. Helaas weet een verdediger van Amsvorde de bal nog met de punt van zijn schoen weg te tikken.

Matthijs zit zijn tegenstander op de hielen.

Zo gaan we alsnog met een 1-0 achterstand de rust in. Waar we de eerste 10 minuten wat van slag lekken, hebben we de tweede 10 minuten ons teruggeknokt in de wedstrijd. Als we zo doorgaan, moet die gelijkmaker wel vallen.

Zo gezegd, zo gedaan. We gaan de tweede helft net zo agressief verder.

Matthijs en Jochem vechten als leeuwen op het middenveld hun duels uit. Iris en Emma rennen als tijgers achter hun prooi (de tegenstander) aan. Kevin en Jarno staan voorin op scherp om de bal op het doel te schieten. Ben en Rik verdedigen als echte krijgers en Max houdt met katachtige reddingen diverse ballen uit zijn doel.

En weer een redding van Max, ziet ons verdedigingsduo Rik en Ben.

Wanneer Jarno de bal slim afpakt van een tegenstander, snelt ie alleen op het doel van Amsvorde af. Zijn schot gaat helaas rakelings naast.

Rik dribbelt slim in bij een corner. Hij ziet dat Kevin weer op scherp staat voor het doel. Rik geeft de bal voor en Kevin schiet de bal met een subtiel boogje over de keeper van Amsvorde: 1-1! Daar is ie dan eindelijk, onze verdiende gelijkmaker!

Rik schiet de bal weg, voordat de tegenstander erbij kan.

Beide teams zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd, wat een fraai schouwspel is voor de neutrale toeschouwer. Maar de supporters van zowel Amsvorde als Achterveld staan met het zweet in hun handen te kijken hoe beide teams goede kansen krijgen en felle duels uitvechten.

Emma en Jochem springen op de bal, voordat de tegenstander erbij kan komen.

Wanneer een speler Amsvorde er na een aanval van Achterveld razendsnel uitkomt, struikelt hij vlak voor ons doel waar Max al staat te wachten op het schot. Er is echter een medespeler meegesneld, die pikt de bal op en schiet de bal alsnog achter de verbrouwereerde Max: 2-1. We staan helaas weer op achterstand.

Zal dit dan de beslissing in de wedstrijd zijn, met nog 5 minuten op de klok? Zijn de spelers van Achterveld nu geknakt en laten ze hun koppies soms hangen?

Nee hoor, gelukkig niet. Er wordt door de Achterveldse spelers juist een stapje extra gezet. Iedereen vecht als een leeuw en gaat fanatiek het duel aan. Er wordt geknokt, gebuffeld en gestreden. Iedere bal moet voor ons zijn.

Nadat Emma de bal in een fel duel verovert, knalt ze deze naar voren waar Jarno de bal oppikt. Hij passt de bal mooi door naar Kevin die de bal tussen twee verdedigers door in het doel frommelt! Het maakt ook niet uit hoe je scoort! 2-2! We staan weer zeer verdiend op een gelijkspel!

Iris, de kleinste op het veld, is niet bang en gaat het duel aan met haar veel grotere tegenstander.

Zal deze titanenstrijd dan in een gelijkspel eindigen, tussen deze twee teams die zeer aan elkaar gewaagd zijn? Of zal er dan toch nog een winnaar komen?
Met nog maar enkele minuten op de klok, doet Kevin wat ie in de kleedkamer heeft gezegd: hij "scheurt" terug om te helpen verdedigen.

Wanneer Jochem de bal ontvangt in de laatste minuut, ziet ie dat de afstand naar het doel niet al te groot is. Hij schiet de bal beheerst richting het doel. Zijn bal vliegt helaas net op de paal.... maar daar is dan altijd weer onze scherpschutter Jarno die er als een haas bij is en de bal alsnog binnen knalt! 2-3!

Jarno sprint er vandoor met de bal.

Niet veel later volgt het eindsignaal en juichen de spelers van Achterveld vol trots om weer een gewonnen wedstrijd! De meegereisde supporter kunnen eindelijk weer op adem komen, na deze bloedstollende en zenuwslopende bekerthriller!

Wat een heerlijk potje voetbal om te kijken. Wat was het zenuwslopend, maar wat een genot om de spelers allemaal te zien vechten voor iedere meter en echt als een team te spelen! Of je dan wint of verliest, maakt eigenlijk ook niet uit, het gaat erom dat iedereen zijn best heeft gedaan.

De kinderen beseffen zelf amper dat ze nu eerste zijn geworden in de poule voor de bekercompetitie en nu dus doorgaan naar de volgende ronde. De ontlading bij hen zit vooral in het feit dat ze zich tot twee keer toe hebben teruggeknokt in de wedstrijd en er alsnog met de winst vandoor gaan.
Dat is wat de KNVB ook als doel heeft van het niet bijhouden van een stand. Gewoon iedere zaterdag lekker je potje voetballen. De ene keer win je, de andere keer niet. Maar uiteindelijk met een voldaan gevoel van het veld.

Maar al snel gaat bij hen de knop om naar de penaltyserie, want dat wordt ook gezien als een wedstrijd.... Nu hebben we daarvan de stand niet bijgehouden, maar bijna alle spelers scoorden hun penalty! Dus voor ons zijn het allemaal winnaars!
Maar toch is dit stiekem voor de ouders wel extra leuk om af en toe zo'n spannende wedstrijd er tussen te hebben, waarbij wat op het spel staat...

Na de wedstrijd leek het leuk om een mooie groepsfoto te maken... maar je mag dan wel de leider zijn.... dat betekent niet dat de kinderen ook naar je luisteren wanneer je ze op de foto wilt hebben....

Het duurde even... maar met behulp van wat voetbalmama's zijn de kinderen toch nog netjes op de foto gekomen!

Volgende week gaan we dan beginnen aan de competitie met een uitwedstrijd tegen Hooglanderveen.