Meiden Achterveld MO13 "shinen" in 1e competitieronde!
zondag 15 oktober 2023


Dit seizoen zijn de meiden van de MO13 voor het eerst op een groter veld gaan voetballen. Waar dit team vorig seizoen bestond uit 10 meiden en in een JO11 competitie speelden (tegen voornamelijk jongensteams) zijn ze dit jaar versterkt met Laël (zat in de JO10) en Georgina, die voor het eerst is gaan voetballen.

Helaas moeten we Merle met een langdurige knieblessure missen, dus houden we precies 11 speelster over. Daarom zijn we ingeschreven als een 9-tal, wat dan wedstrijden 9 tegen 9 speelt, waarbij de beide doelen op de zestienmeterlijn komen te staan. Maar er wordt wel gewoon met buitenspel gespeeld.

Dit seizoen is de begeleidingsstaf voor onze dames verder uitgebreid. Naast de leiders/trainers Anita en Sander en keeperstrainster Demi, komt dit seizoen Fabiënne helpen de meiden nog beter te maken. Misschien nog wel het belangrijkste in de begeleidingsstaf... de JBL Box. Omdat de meiden voor de wedstrijd drukker zijn met welke playlist erop moet, dan met welke tactiek we vandaag zullen hanteren.... verzamelen we iedere wedstrijd maar een kwartier eerder dan normaal.

Daarnaast hebben we vanaf dit seizoen vlaggers nodig, gelukkig zijn er daar ook weer voldoende ouders dit bij willen helpen, Mario, Marcel, Alex, Dennis, Thijs, Pascal. We hebben nog hoop dat Mark ook nog een keer die vlag op wil pakken. Hij heeft een keer kunnen kijken hoe Mario dit deed en zei toen: hij heeft maar één keer die vlag omhoog gestoken, zo moeilijk is dat dus niet.... Klopt Mark!

Daarnaast hebben we dit jaar een aanvoersters. En dat is Emma L. Harstikke leuk aanvoersters maar wat wordt er nou van een aanvoersters verwacht? Dat hebben we eerst even met z'n allen besproken. Een aanvoersters moet het goede voorbeeld geven, in het veld een beetje coachen, de scheidsrechter een handje geven voor de wedstrijd.
Nou, daar is Emma wel geschikt voor. Want wanneer er iemand tijdens de training naar de WC moet, gaat Emma bijna altijd mee... wanneer er iemand een pleister nodig heeft, komt Emma dat even melden bij de trainers en gaat Emma mee die pleister halen. Dat coachen neemt Emma ook heel serieus. Tijdens de training is ze continue aan het woord (al gaat dat vaak over hele andere zaken dan voetbal....).
Alleen toen bij de eerste wedstrijd de scheidsrechter Emma haar aan het begin bij zich vroeg, stond ze even raar te kijken: "wat moet ik nu zeggen"? Nou, gewoon, hallo.

Flink wat aanpassingen dus voor het team, maar vooral heel leuk dat ze eindelijk in een echte meidencompetitie spelen. Maar wat is dan precies ons niveau? Heel moeilijk in te schatten, dus gelukkig eerst even twee oefenwedstrijden om in te komen en vooral te wennen aan het grotere veld en de buitenspelregel. En voor onze twee keepster Saar en Demi, een veel groter doel! Maar dat geldt natuurlijk ook voor onze aanvalster, ook de tegenstander heeft een veel groter doel, dus vooral goed in de hoeken schieten!

En nu we een echt volwaardig meidenteam zijn, hebben de meiden ook nog schitterend nieuwe zwart-oranje meidentenue 's gekregen van sponsor Avema Wegenbouw van Harry en Mariëlle van den Ham. 

20230908-IMG_5948.jpg

De eerste oefenwedstrijd was het vooral wennen aan het grotere veld en de buitenspelregel, maar was mooie test tegen een gelijkwaardige tegenstander. Deze wedstrijd eindigde in 3-3. Dat zag er goed uit! De oefenwedstrijd daarna bleek onze tegenstander toch van een iets minder niveau en wonnen we vrij makkelijk met veel doelpunten verschil. De meiden bleken zich heel snel te kunnen aanpassen aan het grote veld. Buitenspel is voor de een wat lastiger dan voor de ander.

We zijn klaar voor de competitie, de we beginnen met een zeer overtuigende 12-2 overwinning op DEV Doorn MO13-1. Dat geeft vertrouwen! Daarna volgt een uitwedstrijd tegen VRC in Veenendaal. Dat belooft een pittig potje te worden, aangezien VRC haar eerste wedstrijd met liefst 16-0 heeft gewonnen! Daarnaast is er nog een lastig punt.... we spelen namelijk al om 8:30 uur uit in Veenendaal. En de ervaring van vorig seizoen was dat de meiden niet echt ochtendmeiden bleken te zijn. Iedere keer dat we een vroege uitwedstrijd hadden, was het voetbal van onze kant zeer moeizaam en stropperig.
Zo ook nu weer. Ondanks dat de leiders Anita en Sander de meiden toch scherp hebben proberen te krijgen, liepen de meiden nog wat slaperig over het veld en keken bij rust tegen een achterstand van 3-0 aan. Hier viel niks tegenin te brengen. Gezien de loomheid die over het team lag, was het de vraag of een peptalk in de rust iets uit zou brengen. De tweede helft kantelde de wedstrijd langzaam maar zeker toch steeds meer de kant van Achterveld op. Na de 3-1, volgde de 3-2 en uiteindelijk de op dat moment verdiende gelijkmaker: 3-3! Dit leek een uitslag waar we heel blij mee mochten zijn. Maar de spirit zat nu vol in het team en het team van VRC leek helemaal de weg kwijt. Onze meiden gingen er vol voor en wisten tot grote teleurstelling van VRC alsnog de 3-4 te maken en de drie punten in de tas mee naar Achterveld te nemen!

 Daarna volgde de derby tegen Roda MO13-2. Maar zij bleken een maatje te klein voor onze meiden. Met een 9-1 overwinning bleven de drie punten in Achterveld.

Ondertussen blijkt dat Woudenberg MO13-1 ook alles wint, zelfs met hele ruime cijfers. Zo hebben ze vandaag met liefst 19-1 gewonnen van Candia MO13-1, onze tegenstander van volgende week. Aangezien Woudenberg het enige team in deze competitie is waar we niet tegen zullen spelen, kan de strijd om de eerste plaats weleens beslist worden op doelsaldo. En het doelsaldo van Woudenberg is op dit moment 15 doelpunten beter. Dus onze opdracht voor de volgende wedstrijd uit tegen Candia is helder: minimaal 15 doelpunten scoren.

Op zaterdag 30 september vertrekken we al om 7:15 uur richting Rhenen om op het sportpark van Candia naast Ouwenhands Dierenpark, met als doel heel veel doelpunten scoren. Maar we spelen dus vroeg (8:30 uur).... en dat is nou niet het favoriete tijdstip van onze dames... Maar daar lijkt vandaag verandering in te komen. Onze tegenstander heeft liefst 16 speelsters, ofwel 7 wissels. Dus zij zijn vooral druk met wisselen vandaag... waar wij druk zijn met het maken van doelpunten. Hun leider horen we regelmatig zuchten en steunen. Niet omdat hij de score niet kan bijhouden, maar omdat hij het wisselen niet bij kan houden.
Om de score bij te houden, pakken we maar snel onze telraam erbij. Het doel, minimaal 15 keer scoren is bij rust al bijna bereikt, want we rusten met een 0-14 voorsprong. De tweede helft doen we het rustiger aan, zodat de eindstand uiteindelijk bepaalt wordt op 0-21. Hiermee hebben we in elk geval een beter doelsaldo dan onze concurrent Woudenberg.

De volgende wedstrijd ging in eerste instantie wat op routine. We komen met 4-0 voor, het wordt wat nonchalant, met die 21-0 overwinning van vorige week in gedachten. Maar dan scoort tegenstander HDS opeens tweemaal. Gelukkig zijn de meiden op tijd weer bij de les en weten met nog twee doelpunten de eindstand te bepalen op een 6-2 overwinning. 

Het grote nieuws na de wedstrijd is dat onze concurrent Woudenberg tegen het lastig VRC niet verder is gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Ofwel dat wij het nu volledig in eigen hand hebben en volgende week met een overwinning de eerste plaats veilig kunnen stellen!

Helaas moeten we dat doen zonder Liz, die lekker op vakantie is. Gelukkig kon Ilse voor haar invallen.
We worden gesteund door veel supporters die mee afreizen naar Renswoude. Waarvan twee sportieve moeders zelfs op de (elektrische?) fiets! Althans, we moesten toch uit tegen Renswoude? Er is enige twijfel, aangezien Emma M. met zekerheid weet te melden dat we vandaag naast de IKEA gaan voetballen. Maar ons is niks bekend over dat Renswoude inmiddels voorzien zou zijn van een IKEA....
Aangekomen in Renswoude zien we naast het sportpark van Renswoude wel een bouwput... misschien dat ze daar bezig zijn een IKEA te bouwen?

Afbeelding van WhatsApp op 2023-10-14 om 09.48.22_ef4d53ba.jpg

De meiden stappen het veld op zoals altijd, lekker ontspannen en meteen op zoek naar een doelpunt. En die komt er ook vrij snel. Maar nadat onze keepster Demi goed haar doel uitkomt en eerder bij de bal is dan de spits van Renswoude, schiet ze de bal heel ongelukkig net op de grote teen van de tegenstandster, waardoor de bal alsnog achter haar het doel in rolt: 1-1. Maar dit brengt de meiden niet van slag. Ze voetballen vrolijk door en weten al snel weer op voorsprong te komen: 1-2. De score wordt uitgebouwd naar 1-5, waarna Renswoude tweemaal weet te score en de spanning weer iets terug lijkt te brengen. Maar nadat wij nog een keer weten te scoren is de overwinning met een 3-6 binnen en de 1e plaats in de competitie veilig gesteld!

Het douchen is iedere week al een feest met de JBL-box en de playlist van Emma L. Maar dit keer moet er ook nog buik gegleden worden en is het dus extra gezellig in de kleedkamer!

De meiden hebben zelf bedacht dat wanneer ze 100 doelpunten zouden scoren, we langs de Mc Donalds zouden gaan. Helaas is de teller na 6 wedstrijden blijven steken op 58 doelpunten. En heeft Renswoude naast een Ikea ook (nog) geen Mc Donalds. Maar niet getreurd, als verrassing gaan we gezellig met z'n allen spareribs eten van de familie Van de Glind!

Afbeelding van WhatsApp op 2023-10-14 om 17.43.46_bc8ef1c2.jpg

 

Afbeelding van WhatsApp op 2023-10-14 om 17.43.45_f63315dc.jpg


Een van onze trouwste supporters is Ferry (trainer van het 1e vrouwen elftal). Hij staat regelmatig te kijken op maandagavond bij de training of zaterdag langs de lijn bij de wedstrijd. Hij heeft de MO13 als een van zijn favorieten in de voetbal.nl app staan. We vermoeden dat hij niet kan wachten totdat onze meiden zover zijn dat hij ze mag trainen!

We hebben nu lekker een weekje herfstvakantie en gaan daarna zien in welke competitie terecht komen (met hopelijk wat meer weerstand). Zaterdag 28 oktober start deze competitie.