Nieuwe hoofdtrainer Arthur Khalimkhoev: ‘Ik ben sv Achterveld heel dankbaar’ (bron: de Leusder Krant)
woensdag 13 maart 2024


Het duurde even, maar met het zetten van de handtekeningen onder het contract begin dit jaar, is de komst van Arthur Khalimkhoev als nieuwe hoofdtrainer van Achterveld definitief. ,,Ik ben Achterveld heel dankbaar voor het vertrouwen dat ze in me hebben en voor de kans die ik heb gekregen.”

Anderhalf jaar geleden werd Arthur Khalimkhoev door oud-trainer Ferry Marks getipt om te solliciteren bij Achterveld. ,,Dat heb ik toen niet gedaan’’, vertelt de 34-jarige trainer. ,,Ik vond dat ik er toen nog niet klaar voor was en koos er voor om bij Katwijk de JO23-1 te gaan trainen.”

De geboren Rus, die op zijn elfde naar Nederland kwam, viel met zijn neus in de boter. ,,Katwijk werd kampioen van de tweede divisie, terwijl ik mooi in de keuken kon kijken. Het werd voor mij een heel leerzaam jaar. Dit seizoen ben ik trainer van Nieuwkoop JO23-1 en denk dat ik nu wel klaar ben om hoofdtrainer te worden. Als je ziet wat ik de afgelopen twee jaar geleerd heb, dat had ik niet willen missen.”

Als speler was Khalimkhoev talentvol, maar zijn droom om prof te worden kwam niet uit. ,,Ik ben opgegroeid in Hilversum en speelde in de jeugd op hoog niveau bij onder anderen Elinkwijk en Huizen.”
,,Ook heb ik als jeugdspeler nog een jaar in België gevoetbald. Toen me duidelijk werd dat het niet zou lukken om door te breken als voetballer ben ik mijn trainersdiploma gaan halen.”
,,Op jonge leeftijd stond ik al voor de groep en heb al heel wat ervaring bij de jeugd. Zo was ik bijvoorbeeld ook bij IJsselmeervogels jeugdtrainer. De komende weken ga ik gesprekken voeren met de spelers en wil ik iedereen leren kennen. Ik barst echt van de energie en ben heel ambitieus. Hopelijk wordt het een mooie samenwerking.”

 

Bron: Peter Pos (de Leusder Krant)